Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Interviu savuros cu Răzvan Pleşca. „Eu voi fi Buffon, iar el va fi Szczęsny”. Cum a ratat portarul transferul la FCSB, Rapid, CFR Cluj şi Craiova

Interviu savuros cu Răzvan Pleşca. „Eu voi fi Buffon, iar el va fi Szczęsny”. Cum a ratat portarul transferul la FCSB, Rapid, CFR Cluj şi Craiova

Gaz Metan Mediaș

Comentarii

Răzvan Pleşca (37 de ani) este unul dintre veteranii Ligii 1, dar totodată şi unul dintre cei mai apreciaţi portari din fotbalul românesc. Deşi a avut prestaţii lăudabile în aproape fiecare sezon, goalkeeperul nu a făcut niciodată pasul spre o echipă mare. Ediţia 2020-2021 îl prinde pe Pleşca tot în tricoul lui Gaz Metan.

Din 2010 sub contract cu medieşenii, Pleşca va îndeplini un alt rol în acest sezon: „Încă de când a venit domnul Uhrin la echipă, i-am spus că voi juca meciurile care mai erau de jucat în play-off, dar în acest sezon să nu se mai bazeze pe mine pentru că am o vârstă şi nu mai pot să  joc la fel ca în anii trecuţi, 34-35 de meciuri pe sezon, nici fizic, nici mental. Până la urmă se apropie clipa retragerii. Am avut nevoie de o pauză, probabil voi fi aşa pe sistemul de la Juventus, eu voi Buffon, iar Buzbuchi va Szczęsny în acest an, a declarat goalkeeperul pentru Telekom Sport.

Pleşca a povestit şi cum a ratat transferul la mai toate echipele bune din Liga 1. Cel mai recent, la U Craiova: „S-a vorbit mult şi despre plecarea lui Messi la Manchester City, dar până la urmă e tot la Barcelona, se antrenează tot la Barcelona şi e sub contract tot cu Barcelona.  S-a discutat despre acest transfer, prea multe detalii nu cunosc, nu ştiu ce au negociat conducerile celor două cluburi, e posibil să am o clauză de reziliere de 700.000.000 euro de care nu ştiam, aşa că probabil voi rămâne la Mediaş şi în acest an. Sunt sub contract cu Gaz Metan şi nu mi l-am prelungit acum, era prelungit încă de anul trecut până în vara lui 2021. Probabil după retragere voi fi unul dintre acei jucători care îşi vor plictisi prietenii povestindu-le cum a avut el oferte de la echipe mari şi nu a fost lăsat să plece. Au fost discuţii şi cu CFR Cluj, şi cu Rapid, şi cu Vaslui, prima dată prin 2011 cu CFR şi prin 2015... Cu Rapid, tot atunci, după campania de Europa League, era Răzvan Lucescu antrenor. Campania de Europa League a Mediaşului”, a adăugat Pleşca.

Sezonul trecut, Răzan Pleşca a pus umărul la cea mai bună performanţă din istoria Mediaşului. Gaz Metan s-a calificat în play-off, dar nu a obţinut nicio victorie: „Putem spune că acum începe campionatul, din etapa a treia, în mare parte echipele şi-au stabilit loturile şi primul 11. Trebuie să fim realişti, Dinamo s-a întărit, Sepsi s-a întărit, Botoşani e o echipă foarte puternică, mai e şi Astra, pentru noi, să ajungem în play-off, nu prea cred, şanse destul de mici. Ne-am făcut de râs în play-off, nu ştiu cât de vinovaţi am fost noi, jucătorii. S-au schimbat foarte multe în cele două luni de pandemie. Noi începusem play-off-ul cu gânduri de cupe europene, încă era vechiul staff, aveam toţi banii la zi, apoi după cele două luni s-au schimbat toate şi am ajuns să jucăm cu juniorii.

În următoarea etapă, Gaz Metan Mediaş are meci la Iaşi, cu Poli. Partida se joacă sâmbătă, de la ora 19:00, în direct pe Telekom Sport 1: „Sunt în lotul care va face deplasarea la Iaşi, dar nu voi apăra eu. Sezonul acesta voi apăra doar dacă va fi nevoie, în cazul în care vor fi accidentări, suspendari”.

Răzvan Pleşca se gândeşte să agaţe ghetele în cui la finalul acestui sezon. La nivel de seniori, portarul joacă din 2003 şi are în CV echipe precum FC Naţional, Poli Iaşi, Gaz Metan Mediaş şi FC Botoşani: „Aşa zic de vreo 3 ani, nu pot să ştiu de acum, nu vreau să dau un verdict clar”, a încheiat Pleşca interviul pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: pleşcagaz metan 

viewscnt
Articole similare