Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Interviu savuros cu Ioan Andone la 37 de ani de la Dinamo - Liverpool: "Păcat, ne-a lipsit puţină şansă!" Dezvăluirile lui Ionel Agustin: "Îmi vindeam şi casa, şi maşina. Aşa încredere aveam că putem să îi scoatem!"

Interviu savuros cu Ioan Andone la 37 de ani de la Dinamo - Liverpool: "Păcat, ne-a lipsit puţină şansă!" Dezvăluirile lui Ionel Agustin: "Îmi vindeam şi casa, şi maşina. Aşa încredere aveam că putem să îi scoatem!"
galerie foto

Dinamo București

Comentarii

Ioan Andone şi Ionel Augustin au rememorat dubla pe care Dinamo a jucat-o contra lui Liverpool in Cupa Campionilor Europeni.

În sezonul 1983-1984 Dinamo a obţinut cea mai mare performanţă din istoria clubului şi a ajuns până în semifinalele Cupei Campionilor Europeni. Până în actul semifinalelor, echipa din Ştefan cel Mare a eliminat pe Kuusysi, Hamburg şi Dinamo Minsk. Hamburg era chiar echipa care deţinea trofeul. Dinamo a fost scoasă din competiţie la acel moment după 0-1 pe Anfield şi 1-2 la Bucureşti.

Englezii au câştigat finala contra Romei la loviturile de la 11 metri, chiar pe Stadio Olimpico. Liverpool reuşea în acel sezon să îşi treacă în cont al patrulea trofeu al celei mai importante competiţii intercluburi din Europa.

Ioan Andone, fost jucător şi antrenor la Dinamo, a rememorat dubla din acel sezon. 

"Ne pregăteam de meciul cu Liverpool, că jucam în nocturnă. Era o tensiune mare, voiam să ne calificăm în finală, era o şansă unică pentru Dinamo 00.20 dar din pacate am intalnit cea mai buna echipa chiar castigatoarea Ligii Campionilor din anul ala cu niste jucători exceptionali. Păcat, ne-a lipsit puţină şansă. 

Incredibil, nici nu ştiam avusesem două galbene, am stat în retur cu echipa cu care am jucat înaite de Liverpool, l-am luat pe al treilea şi nu m-a primit pe foaie, eram pregătit şi am primit foaie de la UEFA că sunt suspendat. Cum domne? Se sta la 2, la 4... nu domne, pentru că atacul a fost foarte violent", a declarat Ioan Andone, în exclusivitate pentru TelekomSport. 

Ionel Augustin, fostul atacant al lui Dinamo, a recunoscut că era atât de sigur că echipa se va califica, încât era gata să îşi vândă casa şi maşina. 

"Da, asta de-a lungul timpului şi la antrenanemt şi la jocuri oficiale, o gramadă de centrări în care mi-a distrus podoaba capilarăş. Îl dau în judecată şi pe el şi pe Orac şi pe Ţâlnar. 

E cel mai mare regret al meu pt că aşa cum am spus multor colegi la fiecare joc în cupele europene eu am dat gol. Acolo unde n-am dat gol nu ne am calificat. Îmi vindeam şi casa, şi maşina. Aşa încredere aveam că putem să îi scoatem", a declarat Ionel Augustin, în exclusivitate pentru TelekomSport. 

Afla mai multe despre: dinamo 

viewscnt
Articole similare