Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Interviu special cu Messi în Spania. "Nu îmi urmăresc niciodată meciurile". Ce spune despre penalty-uri, colegii de la Barcelona şi ce campionate urmăreşte

Interviu special cu Messi în Spania. "Nu îmi urmăresc niciodată meciurile". Ce spune despre penalty-uri, colegii de la Barcelona şi ce campionate urmăreşte

La Liga

Comentarii

Lionel Messi este caracterizat de mulţi ca fiind o persoană introvertită, însă recent a ales să ofere un interviu pentru Radio Catalunya. Jucătorul cu cinci baloane de aur vorbeşte despre colegii săi, fotbal în general şi atinge şi puncte sensibile, cum ar fi execuţiile de la 11 metri.

Despre fotbal în general

"Îmi place totul, încerc să urmăresc campionatul nostru, dar urmăresc şi fotbalul din Argentina şi Copa Libertadores, chiar dacă uneori o fac mai târziu".

Despre propriile meciuri

"Niciodată nu îmi urmăresc propriile meciuri. Nu îmi place să mă urmăresc pe mine". 

Despre evoluţia sa în fotbal

"Este un proces normal. Când mi-am făcut debutul la 17 ani, am jucat într-o altă poziţie, într-un mod diferit. Am schimbat modul în care joc şi modul în care mă mişc pe teren. M-am îmbunătăţit considerabil la ultima minge, cu pasele care se încheie prin gol. De asemenea am devenit mai bun la loviturile libere şi la jocul cu piciorul drept".

Despre penalty-uri

"Mi-ar plăcea să fiu mai eficient la loviturile de pedeapsă. Este destul de greu să exersez penalty-urile. Nu este la fel la antrenament ca în meci. Poţi să ai un plan, dar este mai greu decât pare. Dacă portarul ghiceşte direcţia, a apărat. Dar este clar că mi-ar plăcea să fiu mai bun".

Poziţia preferată

"Îmi place cel mai mult unde joc acum. În aripă, jucătorii de multe ori nu ştiu ce ar trebui să facă. În mijloc este mai greu să iei mingea, pentru că sunt mai puţine spaţii şi mai mulţi oameni". 

Stilul de joc

"Suntem mereu Barca, dar adevărul este că Busquets, Xavi şi Iniesta ne făceau 90% din posesie. Acum nu mai există jucători precum Xavi şi Iniesta. Nu vreau să spun că cei pe care îi avem sunt răi, din contră, sunt foarte buni, dar ei sunt unici. Dar stilul nu s-a schimbat". 

Despre Luis Suarez şi Jordi Alba

"Suarez mă ajută atât de mult. Să îl am acolo în faţă, îmi dă opţiuni de pase, vine să primească mingea, îşi pierde jucătorul care îl marchează, face pressing... face atât de multe ca număr 9.

Nu ştiu de unde a venit (Jordi Alba), trebuie să fie o aparţie magică. Fără să se uite ştie unde sunt şi unde urmează să pasez. De multe ori îi spun să termine faza, dar el îmi spune că preferă să paseze".

Stiuderea adversarilor

"Nu îmi place să-mi studiez oponenţii foarte mult. Îi ştiu pentru că mă uit la televizor şi uneori deja am jucat împotriva lor, dar, de asemenea, nu îmi place să vin cu o idee preconcepută, pentru că ajungi acolo şi ceea ce ai învăţat nu se întâmplă". 

 

Afla mai multe despre: spaniamessiargentinainterviuspecialfc barcelona 

viewscnt
Articole similare