Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

INTERVIU | Vladimir Cohn anunţă că vrea să se implice la Dinamo şi dezvăluie planurile lui Mircea Rednic: ”El ar fi acţionar majoritar”

INTERVIU | Vladimir Cohn anunţă că vrea să se implice la Dinamo şi dezvăluie planurile lui Mircea Rednic: ”El ar fi acţionar majoritar”

Superliga

Comentarii

Mircea Rednic a anunţat că este dispus să o preia pe Dinamo alături de alţi doi foşti investitori. Unul dintre ei este Nicolae Badea, celălalt - Vladimir Cohn, cel care spune că Mircea Rednic ar fi acţionat majoritar în noua schemă.

Dinamo şi-ar putea schimba din nou patronul. Ionuţ Negoiţă a declarat că vrea să-i cedeze clubul lui Mircea Rednic şi cere trei milioane de euro. Revenit vineri în ţară, fostul antrenor al lui Dinamo a afirmat că va analiza situaţia şi a anunţat că, dacă se implică, vine cu alţi doi oameni de afaceri care au mai investit în Dinamo. Este vorba despre Nicolae Badea şi Vladimir Cohn.

Intrat în direct în timpul emisiunii Sport Report, Cohn a recunoscut că şi-ar dori să se implice, dar spune că mai este mult până în acel punct.

Silviu Tudor Samuilă: Urmează să vă întâlniţi cu Rednic?
Vladimir Cohn: Trebuie să vorbesc cu Nicu Badea întâi, să vedem când e şi el disponibil, când e şi Rednic disponibil. Şi ne întâlnim  cu plăcere.

Sunteţi interesat de revenirea la Dinamo?
Sigur. E o treabă mai mult de obligaţie faţă de clubul ăsta, care se cam duce spre retrogradare dacă nu avem mare atenţie.

Ştiţi ce aţi cumpăra de la Negoiţă? Aveţi clar în minte ce vinde Negoiţă?
Nu, nu. Bineînţeles că o asemenea investiţie are nevoie de un proces de due-diligence, care să explice exact ce se ia, ce nu se ia, ce e al lui, ce nu e al lui... Procesul de cumpărare al unui asemenea pachet de acţiuni implică foarte multă birocraţie, un proces de due diligence, să vedem ce are, ce nu are, ce se întâmplă, ce se va întâmpla ş.a.m.d.

În ce formulă aţi fi dispus să reveniţi la Dinamo. Bănuiesc că singur, nu....
Hai să nu ne avântăm în formule, în tabloul lui Mendeleev, în chestii de-astea. Deocamdată e doar o simplă discuţie şi o dorinţă a domnului Badea şi a mea să ajutăm clubul printr-o formă sau alta. Prin Rednic, care se pare că totuşi e dornic de o asemenea aventură.

Deci Rednic ar fi şi el acţionar...
Da, da. El ar fi acţionarul majoritar. (Rednic ar fi acţionarul majoritar??) Da, bineînţeles.

Are Rednic bani să fie acţionar majoritar la Dinamo?
Întrebaţi banca cu care operează.

De ce aţi avea o datorie faţă de Dinamo?
Nu că e o datorie, e un fel de... dinamovişti vechi, care am respectat întotdeauna acest club şi care din greşeală lumea l-a asociat cu miliţia şi cu securitatea. Era o echipă de fotbal, compusă din fotbal extraordinari, care jucau un fotbal frumos. Am rămas toţi îndrăgostiţi de fraţii Nunwailler, de Dinu, de Frăţilă, de Pârcălab, de Piţi Varga... Ăsta e Dinamo, nu Rudias, Giani şi Ţapanini şi alţi caraghioşi d-ăştia.

Din ce a făcut Negoiţă în perioada asta, sunt mai multe bune sau mai multe rele?
A ţinut clubul, l-a menţinut, a rămas în Divizia A... într-un total e pe pozitiv, nu e pe negativ. Nu uita că anul trecut era să câştigăm campionatul. Dacă era în Liga a 4-a, ca Steaua, era mai bine?

Procesul ăsta se poate întinde pe luni bune, bănuiesc...
Luni, nu, dar săptămâni, da. Eu nu preiau nimic. Dacă se preia şi se cumpără, va fi o firmă care va cumpăra, nu eu. Cohn nu cumpără nicio acţiune. O firmă în care Cohn e acţionat, poate, va cumpăra nişte acţiuni. Atâta tot. Gândiţi-vă altfel, nu vă mai gândiţi ca la piaţă.

Deci Dinamo va fi preluată de o firmă în care acţionari sunt Rednic, Badea şi Cohn...
Probabil, s-ar putea. S-ar putea ca mâine Rednic să îmi dea un telefon să mă înjure, ia du-te de aici, lasă-mă în pace. Strâmbu', de aia i se zice Strâmbu'.

Care e rolul lui Badea în povestea asta? El are în continuare palmaresul, nu?
Iar începeţi cu istorie, palmares... Poţi să ai palmaresul, şi ce faci cu el? Te ţine în Divizia A dacă eşti cu palmaresul în buzunar?

Afla mai multe despre: vladimir cohnmircea rednic 

viewscnt
Articole similare