Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Interzis la fotbal pe "Arcul de Triumf"! Gigi Becali, obligat să se resemneze. Stadionul trece în administrarea FR de Rugby

Interzis la fotbal pe "Arcul de Triumf"! Gigi Becali, obligat să se resemneze. Stadionul trece în administrarea FR de Rugby

Fotbal

Comentarii

Lovitură pentru fotbalul românesc. Stadionul "Arcul de Triumf" va fi trecut sub administrarea Federaţiei Române de Rugby după reconstrucţie şi va fi destinat exclusiv rugby-ului. Spre dezamăgirea patronului de la FCSB, Gigi Becali, care ar fi dorit, la un moment dat, să joace meciurile de pe teren propriu pe această arenă.

Marţi, senatul a adoptat, în plen, propunerea legislativă prin care administrarea Stadionului Naţional "Arcul de Triumf", după reconstrucţie, va trece de la Ministerul Tineretului şi Sportului la Federaţia Română de Rugby.

Votul s-a realizat telefonic, iar senatorii au votat: 85 "pentru", 30 "împotrivă" şi 17 "abţineri". Intervenţia legislativă este argumentată în expunerea de motive prin faptul că baza sportivă din cadrul Stadionului "Arcul de Triumf" este principalul loc în care se desfăşoară sesiunile de pregătire centralizată şi competiţiile sportive de rugby fiind firesc să fie dată spre administrare federaţiei de resort.

"Pentru realizarea obiectivului de investiţii Centrul Sportiv de Excelenţă 'Stadionul Naţional de Rugby', Federaţia Română de Rugby a renunţat la dreptul de folosinţă gratuită asupra imobilului şi a încheiat un protocol cu Ministerul Tineretului şi Sportului în 19.09.2018. (...) Investiţia este realizată de către Compania Naţională de Investiţii, din fondurile puse la dispoziţie de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Stadionul Naţional 'Arcul de Triumf' în varianta sa renovată permite asigurarea tuturor serviciilor necesare formării unui sportiv profesionist, cât şi desfăşurarea unei arii extinse de evenimente cu caracter social şi cultural. Faptul că stadionul a fost reconstruit cu ajutorul Guvernului trebuie completat de o bună gestionare a sa după încheierea lucrărilor", se arată în expunerea de motive a propunerii legislative iniţiate de un grup de parlamentari preponderent PSD.

Gigi Becali: "Acolo o să jucăm noi, acela va fi stadionul FCSB"

În urmă cu doar câteva săptămâni, în contextul în care se află în conflict cu Armata şi nu se ştie dacă va avea voie pe stadionul "Ghencea", Gigi Becali a declarat că se gândeşte foarte serios să mute echipa pe Stadionul "Arcul de Triumf", care va avea o capacitate de 8.000 de locuri şi va necesita investiţii de peste 16 milioane de euro.

Acolo o să jucăm noi, acela va fi stadionul FCSB. Am înţeles că nu ştiu ce, că Rapid. Păi băi fraţilor, vreţi două stadioane? Au un stadion, Giuleşti. Am înţeles că vor şi pe Arcul de Triumf. Nu, tată. O să fie FCSB 1 şi FCSB 2 o să fie National Arena”, declara Gigi Becali, în exclusivitate pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare