Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Întoarcerea unei campioane | Larisa Iordache despre triumful de la Campionatul European de Gimnastică. "Vă mulţumim pentru susţinere, v-am simţit acolo lângă noi" VIDEO

Întoarcerea unei campioane | Larisa Iordache despre triumful de la Campionatul European de Gimnastică. "Vă mulţumim pentru susţinere, v-am simţit acolo lângă noi" VIDEO

Gimnastică

Comentarii

Larisa Iordache s-a întors în ţară după reuşita de la Campionatul European de Gimnastică. Ce a declarat campioana noastră

Larisa Iordache discută despre experienţa de la Campionatul European de Gimnastică

Larisa Iordache (24 de ani) a revenit în gimastică după 3 ani în care a avut 3 operaţii la tendonul ahilian. Gimnasta româncă a reuşit să câştige două medalii de aur şi două de argint la Campionatul European de Gimnastică.

Larisa a reacţionat după performanţele făcute şi a răspuns la câteva întrebări despre experienţa avută la Campionatul European de Gimnastică. 

"Vă mulţumesc mult de tot şi celor care ne-au organizat primirea asta aşa drăguţă şi sunt sigură că s-au chinuit foarte mult şi a ieşit super bine. Vă mulţumim pentru suţinere, v-am simţit acolo lângă noi.", a spus Larisa Iordache.

"Pot să spun că foarte mult am aşteptat acest moment. Este emoţionant pentru mine să fiu aici şi să vorbesc în faţa tuturor, însă e un moment de bucurie pentru mine şi un start pentru că va urma ceva mai greu şi trebuie să mă bucur, să mă odihnesc şi apoi să încep să muncesc din nou pentru a-mi îndeplini visul. Sper din suflet ca la anul să ne vedem tot aici."

Larisa a vorbit şi despre cum a câştigat medalia de aur la sol. 

"Da, am avut un moment de confuzie. În capul meu era, ok, am pierdut şi medalia asta de aur, dar în acelaşi timp l-am văzut pe domnul Cristi cum se duce să facă contestaţie şi am zis, stai puţin că se schimbă lucrurile. M-am bucurat foarte tare pentru că aşteptam aceste titluri cu nerăbdare şi m-am bucurat enorm.", a mai spus Iordache.

Gimnasta româncă discutat şi despre problemele de sănătate.

"Nu am pornit niciodată cu gândul acesta. Chiar de când am păşit din prima zi în sala de gimnastică, nu m-am gândit ce o să fac dacă o să am probleme de sănătate ce mă fac. Nu, am pornit cu gândul să ajung acolo unde îmi doresc, să fac fiecare pas în parte pentru a ajuns la un nivel foarte bine, să fiu bine pregătită. Am avut grijă în fiecare zi să fiu eu bine din punct de vedere al sănăţii pentru că ştiu şi sunt mulţi oameni care au fost alături de mine, ştiu că dacă sunt sănătoasă, de restul mă ocup eu.", a declarat gimnasta.

Iordache a reacţionat legat de mesajul din partea Nadiei Comăneci.

"Foarte mult. Fiecare mesaj în parte însemană foarte mult pentru mine. Fiecare cuvânt de la personele care îmi sunt dragi, când nimeni nu mai credea în mine, a contat foarte mult. Mai ales că a fost prima mea copmpetiţie destul de mare după foarte multă vreme şi am avut foarte mari emoţii. Dar uşor, uşor pe parcursul zilelor de competiţii m-am regăsit pe mine.", a zis Iordache.

Larisa vorbeşte despre antrenorii ei.

"Formăm un team omogen, bine pus la punct şi ne dorim să ne îndepălinim obiectivul. De fiecare dată tragem fiecare în parte cât putem de mult, ne ajutăm. Nu ştiu e foarte greu de descris în cuvinte ce simt în această echipă pentru că sunt doi oameni care au făcut mult pentru mine şi mai ales în ultima perioadă mi-au fost alături foarte mult. Chiar dacă aveam anumite stări mai puţin bune în timpul antrenamentelor, mă ajutau să trec peste acele stări şi să îmi continui antrenamentele", spune Larisa.

Iordache a fost întrebată dacă se simte liderul echipei, iar aceasta a răspuns:

"Lider? Este cred că...un ldier trebuie să muncească mai mult decât ceilalţi.  Cred că poate prin chestia asta am ajuns la acel nivel. M-am simţit bine în preajma fetelor, să fiu din nou într-o echipă şi să trag pentru această echipă.  Chiar mi-am pus sufletul pe tavă, am tras până în ultimul moment din concurs, să plusez, să le motivez pe fete, dar din păcate asta a fost să fie.  Poate data viitoatre o să fie medalia cea strălucitoare.", a răspuns Iordache 

Larisa a dat un răspuns şi legat de faptul că Europenele pot fi un bilet pentru Jocurile Olimpice.

"Fiecare concurs are nivelul lui tehnic. Trebuie să le tratăm ca atare pe fiecare în parte.  Fiecare comptiţie şi fiecare antrenament trebuie muncit, aşa cum poţi tu, la capacitate maximă. Sunt sigură că împreună cu antrenorii vom organiza totul astfel încăt să ajungem la un nivel bun fizic acolo şi las timpul să treacă, iau fiecare zi pas cu pas încerc să rămân sănătoasă pentru a putea să îmi îndeplinesc obiectivul.", a mai răspuns gimnasta.

La final Larisa Iordache a mai adăugat un mesaj motivant despre experienţa sa.

"Clar este o onoare. Mă bucur pentru mine că am arătata încă o dată că pot. Mi-a dat oarecum unn impuls acest concurs. Mi-a dat mai multă forţă de a munci şi după ce mă voi întoarcem, după puţină odihnă, în sla de antrenament, voi fi mult mai optimistă, voi crede mai mult în mine şi în momentele grele mă voi ridica. 

Atunci când nu ştiu ce să fac cu mine, cu corpul şi cu mintea mea, mă las în mâinile dânşilor şi m-au cizelat în timp pentru a putea să îmi controlez emoţiile.", a mai spus Larisa Iordache.

Larisa Iordache mai are în palmares pe lângă cele 2 medalii de aur şi cele 2 de argint, o medalie de bronz la Jocurile Olimpice, două de argint şi două de bronz la Campionatele Mondiale, precum şi 5 de aur, 6 de argint şi 2 de bronz la Europene.

Afla mai multe despre: larisa iordache jocurile olimpice campionatul european gimnastica nadia comaneci 

viewscnt
Articole similare