Experiențe împreună.
You are here:

Într-o singură zi, un român a devenit de aproape 4 ori mai bogat decât Ion Ţiriac. Cine este acum românul cu cea mai mare avere

Într-o singură zi, un român a devenit de aproape 4 ori mai bogat decât Ion Ţiriac. Cine este acum românul cu cea mai mare averegalerie foto

Diverse

Comentarii

Un român a reuşit să-l depăşească miercuri pe Ion Ţiriac în topul celor mai bogaţi români şi are acum o avere de 6,1 miliarde de dolari, de 3,5 ori mai mare decât cea a fostului tenismen. Este vorba despre IT-istul Daniel Dines, 49 de ani, cel care a înfiinţat UiPath, companie listată miercuri, 21 aprilie, la bursa din New York.

Ion Ţiriac nu mai deţine titlul de cel mai bogat român, după ce compania UiPath a fost listată la bursa de la New York. S-a întâmplat miercuri, 21 aprilie. UiPath este o companie de IT înfiinţată în 2005, într-un apartament din Bucureşti şi între timp a devenit un gigant în domeniu.

Compania UiPath este condusă de Daniel Dines, unul dintre cofondatori, care deţine în continuare un pachet important de acţiuni. În urma listării la bursa din New York, Dines a devenit oficial cel mai bogat om de afaceri român, cu o avere estimată la 6,1 miliarde de dolari.

Miercuri, un român l-a depăşit pe Tiriac în topul miliardarilor. Are o avere de aproape 4 mai mare decât fostul de tenismen

În 2005, într-un apartament din Bucureşti, UiPath lua fiinţă sub conducerea lui Daniel Dines şi Marius Tîrcă. La 16 ani distanţă, firma de IT a devenit prima companie înfiinţată în România care este listată la bursa de la New York.

În prima zi de la listarea la bursă, 21 aprilie 2021, UiPath a anunţat că a vândut acţiuni din oferta publică iniţială în valoare de 1,34 miliarde de dolari. Preţul unei acţiuni a fost de 56 de dolari, ceea ce înseamnă că valoarea acţiunilor pe care Daniel Dines la deţine la UiPath este de 6,1 miliarde de dolari.

Această mutare îl transformă oficial pe Daniel Dines în cel mai bogat om de afaceri român. IT-istul în vârstă de 49 de ani l-a depăşit cu mult pe Ion Ţiriac, a cărui avere este estimată la 1,7 miliarde de dolari.

Daniel Dines deţine în continuare la UiPath 109,5 milioane de acţiuni de clasa A şi B, a căror valoare totală este de 6,1 miliarde de dolari. În oferta publică iniţială, Dines a vândut 1,38 milioane de acţiuni, pentru care a primit 77 de milioane de dolari.

După evenimentele desfăşurate miercuri, 21 aprilie, Daniel Dines a intrat pe locul 464 în topul Forbes al celor mai bogaţi oameni din lume, cu o avere estimată la 6,1 miliarde de dolari. Până acum, singurul român care făcea parte din acest clasament era Ion Ţiriac, cel care se află pe locul 1915, cu o avere de 1,7 miliarde de dolari.

viewscnt
Articole similare
Nuntă după nuntă în tenis! Jucătoarea din România care s-a măritat cu un fost...