Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Involuţia gimnasticii româneşti, vizibilă şi din afara ţării. Ne calificăm la J.O.? Răspunsul tranşant dat de Adrian Stan

Involuţia gimnasticii româneşti, vizibilă şi din afara ţării. Ne calificăm la J.O.? Răspunsul tranşant dat de Adrian Stan

Gimnastică

Comentarii

Viitorul gimnasticii româneşti se vede la fel de rău şi în afară. Adrian Stan, omul care a adus Marea Britanie în elita gimnasticii mondiale, spune că românii pot spera la o calificare la Jocurile Olimpice, însă realist vorbind nu avem şanse.

Fiind întrebat dacă la cum arată lotul României, suntem îndreptăţiţi să sperăm la o calificare la J.O., Adrian Stan a răspuns: „De sperat puteţi” Apoi reporterul a completat: Este realist posibil. Este probabil? „Probabil, nu”, a replicat scurt antrenorul.

Însăşi preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică vede o performanţă în sine calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

"Eu cred că în ceea ce priveşte gimnastica românească trebuie să o luăm pas cu pas. Bineînţeles că toţi cei care iubesc gimnastica îşi doresc să vadă medalii din nou la fete şi băieţi, dar perioada dificilă pe care o traversăm nu s-a schimbat foarte mult. Probabil pentru noi şi calificarea echipei la Jocurile Olimpice poate aduce bucuria obţinerii unei medalii în situaţia în care ne aflăm astăzi. Trebuie să fim şi realişti dar avem şi suficientă încredere, pe care trebuie să o arătăm sportivilor noştri. Trebuie însă să facem lucrurile pas cu pas şi trebuie să avem răbdare să creştem sănătos până la la podiumul olimpic. Avem obiectiv o medalie, dar nu vrem să punem presiune pe sportivi. Larisa Iordache este speranţa noastră că va reveni în sânul echipei, Marian Drăgulescu să rămână apt de lucru, sunt câţiva sportivi care suntem încrezători că se pot pregăti bine până la concurs. Avem un an important, calificarea pentru Jocurile Olimpice şi abia apoi putem vorbi de medalii”, spunea Andreea Răducan, după un un seminar privind evaluarea potenţialului olimpic al României ţinut la Izvorani la sfârşitul lunii noiembrie.

Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc între 24 iulie şi 9 august 2020.

Afla mai multe despre: adrian stangimnasticaolimpiada,  

viewscnt
Articole similare