Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ioan Niculae, în discuţii să preia o echipă din play-off-ul Ligii 1, nu pe Dinamo. Lovitură de teatru după ce Astra a retrogradat

Ioan Niculae, în discuţii să preia o echipă din play-off-ul Ligii 1, nu pe Dinamo. Lovitură de teatru după ce Astra a retrogradat

Superliga

Comentarii

Ioan Niculae, patronul Astrei, ar putea prelua alt club din Liga 1, însă nu este vorba despre Dinamo, aşa cum s-a zvonit iniţial. Miliardarul în vârstă de 66 de ani se află în discuţie cu cei de la Academica Cliceni, care ar urma să fuzioneze cu Astra.

Liga 1 ne-ar putea oferi o nouă surpriză. Astra, echipă plină de datorii, care a retrogradat sportiv în Liga 2, ar putea fuziona cu Academica Clinceni. Echipa din Ilfov a reuşit un sezon cu mult peste aşteptări şi a jucat în play-off, dar are probleme mari cu finanţarea.

Aici ar urma să intervină Ioan Niculae, cel care ar urma să preia echipa şi să o redenumească Astra Clinceni. Totul ţine de o decizie a judecătorilor. În prezent, omul de afaceri se află în spatele gratiilor, dar ar urma să fie eliberat în curând. Dacă acest lucra se va întâmpla, negocierile pentru preluarea Academicii Clinceni ar urma să intre în linie dreaptă.

Ioan Niculae, în discuţii pentru preluarea unei echipe din Liga 1, dar nu cu Dinamo

Potrivit playsport.ro, Ioan Niculae poartă în această perioadă discuţii pentru preluarea Academicii Clinceni. Miliardarul român ar urma să asigure astfel finanţarea clubului, dar ar redenumi echipa în Astra Cliceni. Practic, ar fi vorba despre o fuziune prin care Astra ar rămâne în Liga 1.

Reamintim că Astra a retrogradat în Liga 2 şi, având în vedere că echipa are datorii care depăşesc 15 milioane de euro, riscul desfiinţării este uriaş. Însă Ioan Niculae ar putea recurge la acest artificiu pentru a rămâne în Liga 1. În plus, s-ar alege cu o echipă cu datorii mult mai mici.

Discuţiile cu Ioan Niculae pentru preluarea Academicii au fost confirmate şi de primarul din Cliceni, Adrian Budeanu. Acesta susţine că sunt şi alte contacte, însă există şi varianta unei fuziuni cu Astra.

”Căutăm persoane care vor să investească, să ne asociem, însă sunt greu de găsit. Avem trei sau patru contacte în acest sens, printre care şi posibilitatea de a fuziona cu Astra.

Au fost unele discuţii în acest sens, este o variantă, însă, până în acest moment, nu vorbim de ceva concret”, a recunoscut Adrian Budeanu, într-un interviu pentru playsport.ro.

Noua echipă ar urma să joace meciurile pe stadionul din Giurgiu, în modernizarea căruia Ioan Niculae a investit. În plus, arena din Clinceni nu îndeplineşte condiţiile pentru partidele din Liga 1.

La echipa pe care Ioan Niculae ar prelua-o ar urma să ajungă şi cei mai importanţi jucători de la Astra.

Zilele trecute, gsp.ro a scris că Ioan Niculae ar urma să o preia pe Dinamo, echipa sa de suflet, în cazul în care va ieşi în perioada următoare din închisoare. Dar, se pare, este mult mai aproape de a o prelua pe Academica Clinceni.

Afla mai multe despre: ioan niculae 

viewscnt
Articole similare