Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ion Ţiriac dă credit noului val, în detrimentul coloşilor Roger Federer, Rafael Nadal şi Novak Djokovic. "Nu va exista un gol odată cu retragerea lor"

Ion Ţiriac dă credit noului val, în detrimentul coloşilor Roger Federer, Rafael Nadal şi Novak Djokovic. "Nu va exista un gol odată cu retragerea lor"

Tenis

Comentarii

Fostul mare jucător de tenis român, Ion Ţiriac, a susţinut un interziu pentru Tennis Magazin, în care şi-arată admiraţia pentru legendarii Federer, Nadal şi Djokovic, dar are mare încredere în jucătorii tineri care au luat cu asalt vârful clasamentului ATP. În acest moment, şapte jucători din TOP 20 au sub 25 de ani, cu patru în TOP 10.

În acelaşi timp, Ţiriac a recunoscut că favoritul său rămâne în continuare spaniolul Rafael Nadal, pe care omul de afaceri îl consideră un atlet desfăvârâşit. În acelaşi timp, Ţiriac sugereazaă mai multă deschidere către jucătorii tineri din partea turneeleor de Mare Slem, ca cei mai valorosi dintre ei să poată simţi devreme magnitudinea unui asemenea concurs. În plus, Ţiriac este sigur că după retragerea celor trei coloşi, alţii vor fi acolo pregătiţi să le ia locul pe piedestalul de legendă.

"Federer şi Nadal merită toată recunoştinţa din lume. Sunt fan Nadal deoarece este total dedicat pentru sport. Rar mai găseşti un atlet ca el. În ceea ce priveşte jucătorii tineri, nu îmi fac griji. Cu siguranţă acest an de Wimbledon a fost un dezastru pentru noua generaţie, aproape poţi au pierdut în tururile de început. Greşeala este în sistem, care nu permite jucătorilor foarte tineri să bifeze prezenţa la turneele de anvergură. Trebuie să acorzi tichet gratuit de participare jucătorilor sub 18 ani, atât pe tablou principal, cât şi pe cel din calificări. Da, sunt multe turnee Challenge, însă nivelul acestora este scăzut. Nu se pot compara cu turneele ATP. Dar nu cred că va exista un gol odată cu retragerea Celor Trei Mari (Federar-Nadal-Djokovic)", a declarat Ion Ţiriac, pentru Tennis Magazin.

În continuare, Ion Ţiriac a criticat decizia prin care Cupa Davis şi Fed Cup şi-au schimbat formatul, pierzându-se astfel peste o sută de ani de tradiţii. În joc sunt zeci de milioane de euro, care ar trebui să se împartă între jucători/jucătoare şi federaţiile de tenis.

"Au ruinat 120 de tradiţie a Cupei Davis şi Fed Cup, doar pentru bani. Acesta nu este sport. Este cel mai ridicol lucru pe care l-am văzut vreodată. Dar acum este vorba doar de bani. Acum, cine pierde în primul tur la Wimbledon primeşte 50.000 de lire sterline, ceva nu este în ordine. Când am câştigat Roland Garros-ul cu Ilie Năstase, în 1970, am primit 100 de dolari. Acum nu sunt limite. De asemenea, câştigurile fotbaliştilor nu sunt nici ele normale", a adăugat Ţiriac.

  • Roger Federer (Elveţia, 38 de ani)   - are 20 turnee de Grand Slem.
  • Rafel Nadal (Spania, 33 de ani)       - are 19 turnee de Gland Slem
  • Novak Djokovic (Serbia, 32 de ani) -  are 16 turnee de Grand Slem.

*cu referire doar la turneele de simplu.

Afla mai multe despre: tenision tiriac 

viewscnt
Articole similare