Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ion Ţiriac, lovitură de teatru. A făcut una dintre cele mai tari achiziţii din lume şi a vrut să ţină totul secret. FOTO

Ion Ţiriac, lovitură de teatru. A făcut una dintre cele mai tari achiziţii din lume şi a vrut să ţină totul secret. FOTOgalerie foto

Diverse

Comentarii

Cu o avere estimată de Forbes la 1,6 miliarde de dolari, Ion Ţiriac este unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume. Recent, omul de afaceri în vârstă de 82 de ani a făcut o achiziţie spectaculoasă.

Ion Ţiriac a plătit nu mai puţin de 2,75 de milioane de euro pentru această achiziţie şi este de aşteptat să o vedem la Bucureşti.

Ion Ţiriac a plătit în secret pentru una dintre cele mai tari achiziţii din lume

Fostul mare tenismen român a atras din nou atenţia presei internaţionale. Publicaţia Autobild, ediţia de Spania, face o dezvăluire despre miliardarul român.

Jurnaliştii spanioli susţin că Ion Ţiriac a plătit nu mai puţin de 2,75 milioane de euro pentru un hypercar lansat de Mercedes. Este vorba despre modelul Mercedes-AMG ONE, care va putea fi văzut în premieră la Salonul Auto de la Munchen.

Mare pasionat de maşini, Ion Ţiriac a ales să plătească o avere pentru o un model care va fi produs doar în 275 de unităţi. Potrivit Autobild, Mercedes n-a vrut să publice lista celor care au achiziţionat deja maşina, însă câteva nume au scăpat în presă.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO!

Pe această listă se află şi Ion Ţiriac, alături de nume importante precum magnatul imobiliar Manny Khoshbin, starul de cinema Mark Whalberg, David Coulthard sau Nico Rosberg.

Este una dintre cele mai spectaculoase achiziţii făcute de Ion Ţiriac pentru impresionanta colecţie de maşini pe care o deţine.

Mercedes-AMG ONE este un hypercar hibrid şi intră direct în galeria celor mai tari maşini din lume. Bolidul are un motor pe bezină de 1,6 litri, car dezvoltă 680 de cai putere şi 4 motoare electrice - două faţă şi două spate - care duc puterea totală până la 1.006 cai putere.

Mercedes-AMG ONE a fost fabricat în doar 275 de unităţi şi Autobild Spania scrie că Lewis Hamilton, campion mondial în Formula 1, a fost implicat în dezvoltarea acestui model, pentru care nemţii cer 2,75 milioane de euro.

Ion Ţiriac are una dintre cele mai tari colecţii de maşini din lume, care cuprinde peste 300 de modele, multe dintre ele extrem de rare şi valoroase.

Cel mai vechi model este un Renault fabricat în anul 1908 şi care impresiona atunci prin consumul redus de combustibil. Însă cea mai scumpă maşină expusă la Tiriac Colection este una construită destul de recent.

Este vorba despre modelul Mercedes-Benz SLR McLaren Stirling Moss, o maşină super sport în ediţie exclusivistă, car costă nu mai puţin de 3,5 milioane de euro.

Zilele trecute, Ion Ţiriac şi-a adăugat în colecţie un Porsche 911 care a fost produs în doar 992 de exemplare şi pentru care a plătit 200.000 de euro.

Este de aşteptat să vedem în colecţia de la Băneasa şi ultima achiţie importantă făcută de Ţiriac, modelul Mercedes-AMG ONE.

 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: ion tiriac 

viewscnt
Articole similare