Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ionuţ Chirilă, despre "magicianul" descoperit prea târziu de fotbalul românesc: "E tragedie, crimă. Cum să-l laşi pe el să-ţi apară în fotbal abia la 29 de ani? EXCLUSIV

Ionuţ Chirilă, despre "magicianul" descoperit prea târziu de fotbalul românesc: "E tragedie, crimă. Cum să-l laşi pe el să-ţi apară în fotbal abia la 29 de ani? EXCLUSIV

Fotbal intern

Comentarii

Ionuţ Chirilă militează ca fotbalul românesc să-i crească sănătos pe fotbaliştii tineri din ţară şi speră să-şi implementeze ideile la Academica Clinceni, unde a fost instalat antrenor. El i-a dat exemplu pe Lucian Sânmărtean şi Paul Codrea, foşti internaţionali români.

Ionuţ Chirilă, despre Lucian Sânmărtean: "Cum să-l laşi pe el să-ţi apară în fotbal abia la 29 de ani?"

Retras în 2018, Lucian Sânmărtean a avut o "explozie" în a doua parte a carierei sale, atunci când l-a cucerit inclusiv pe Robert Lewandowski. Atacantul lui Bayern Munchen l-a remarcat şi ar fi propus transferul lui în Bundesliga, dar a renunţat, după ce a aflat ce vârstă are. 

Ionuţ Chiriţă a vorbit despre fostul mijlocaş de la FCSB, FC Vaslui sau Gloria Bistriţa: "Calificasem o echipă naţională la un Campionat European, după 10 ani de necalificări ale federaţiei. Alin Stoica, gol cu Azerbaidjan la Ploieşti. Îi promovasem pe Sânmărtean şi pe Paul Codrea şi federaţia a vrut să mă dea afară, pentru că erau cu un an mai mici şi au zis <<De ce jucăm cu ăştia de 30 de kilograme? Noi ne batem cu norvegienii şi cu suedezii de 1.90 m>>. Iar eu le-am spus <<Ce au Sânmărtean şi Paul Codrea, elementul surpriză, şi faptul că fac altceva decât ce crede adversarul, nu se mai face. Ce nu au ei, forţa, se face, oricând>>. Şi am avut dreptate, au fost doi jucători reprezentativi pentru fotbalul românesc. 

Păcat că fotbalul românesc şi-a dat seama peste 10 ani că Sânmărtean e jucător, fotbalist, e o mare tragedie. Fotbalist care a fost calificat cu naţionala României la Campionatul European, la 14-15 ani. Cum să-l laşi pe Sânmărtean să-ţi apară în fotbal abia la 29 de ani? Cum poţi să faci crima asta? Nu e doar el, sunt şi alţii"a spus tehnicianul pentru Telekom Sport. 

El consideră că a venit vremea ca fotbalul românesc să lucreze serios la formarea jucătorilor: "Tragedia e că scapă fotbaliştii care se nasc, Hagi, Ilie Dumitrescu, Popescu, cei care se nasc. Jucători care se construiesc nu sunt, pentru noi nu-i facem. Driblingul lui Messi e de la maică-sa, dar driblingul lui Overmars e făcut în "laboratoarele" lui Ajax. Nu le avem. Toată această mediocritate din Liga 1 se duce asupra federaţiei şi echipelor naţionale, care nu au cu ce să vină. La noi e penurie şi, prin faptul că aducem jucători din lumea a patra, a cincea, îi blocăm pe cei români. Poate că şi de asta nu am fost dorit, pentru că eu cresc jucători români", a adăugat Ionuţ Chirilă pentru Telekom Sport. 

OFICIAL | Ionuţ Chirilă a fost prezentat la Academica Clinceni: "Mi-am zis de multe ori că nu vreau să fac asta"

Afla mai multe despre: ionut chirilalucian sanmarteanpaul codrea 

viewscnt
Articole similare