Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ionuţ Luţu a făcut un super transfer la FCSB: ”M-a sunat el şi apoi m-a contactat Argăseală”. Ce lovitură a reuşit

Ionuţ Luţu a făcut un super transfer la FCSB: ”M-a sunat el şi apoi m-a contactat Argăseală”. Ce lovitură a reuşit

Superliga

Comentarii

Ionuţ Luţu a pus umărul la un super transfer făcut de FCSB. Fostul mijlocaş a fost cel care l-a convins pe Ion Pîrvulescu să-l lase pe Adrian Niţă să se transfere la FCSB. În vârstă de 17 ani, Adrian Niţă a impresionat în derby-ul cu Dinamo, pierdut cu 0-1, în Cupa României.

Adrian Niţă este noua mare speranţă a FCSB-ului. Jucătorul cu o clauză de reziliere de 150 de milioane de euro a impresionat în derby-ul cu Dinamo şi a fost păstrat în lotul echipei de seniori. Interesant este că Adrian Niţă s-a transferat la FCSB după ce Ionuţ Luţu l-a sunat pe antrenorul care l-a descoperit, Ion Pîrvulescu.

Luţu a făcut un super transfer la FCSB: ”M-a sunat, tot eu l-am crescut şi pe el”

Când era doar un copil, Ionuţ Luţu a fost remarcat de antrenorul Ion Pîrvulescu, cel care i-a ghidat primii paşi în fotbal. Este acelaşi antrenor care i-a mai descoperit pe Ionel Dănciulescu, Claudiu Niculescu, Ovidiu Burcă sau pe Romeo Stancu. Ion Pîrvulescu l-a crescut şi pe Adrian Niţă, noua mare speranţă a fotbalului românesc.

Urmăreşte FC Hermannstadt - FCSB, în timp real, pe canalul nostru de YouTube



Cel care a reuşit să-l convingă pe Ion Pîrvulescu să-l lase pe Adrian Niţă să se transfere la FCSB a fost Ionuţ Luţu, într-un moment în care tânărul mijlocaş ofensiv era dorit de câteva dintre marile echipe din România, Dinamo, Viitorul şi Craiova. Pîrvulescu a pus însă o condiţie: ”Luţule, ţi-l dau, însă promite-mi că o să ai grijă de el”.

Ion Pîrvulescu spune însă că Ionuţ Luţu a reuşit să-l convingă şi a fost astfel de acord ca Adrian Niţă să se transfere la FCSB: ”M-a sunat Luţu, care e şoferul lui Becali, pe care tot eu l-am crescut. Să-l dau la FCSB. Apoi m-a contactat şi Argăseală. La Craiova nu am vrut eu să meargă, am o problemă, iar Dinamo, din ce am înţeles, avea o grupă mai slabă la 2003.

Chiar mă gândesc, când o să vin pe la Bucureşti, să încerc trei vorbe cu domnul Becali. Dacă Niţă are clauza asta de 100 de milioane de euro, profesorul Pîrvulescu nu trebuie băgat şi el în seamă? Nu sunt tipul omului croit pentru bani”,
a dezvăluit Ion Pîrvulescu pentru Playsport.ro.

Mihai Stoica a fost impresionat de Niţă şi a insistat să fie păstrat la FCSB

Ulterior, Mihai Stoica a fost şi el impresionat de calităţile lui Adrian Niţă. Tânărul mijlocaş transferat de Ionuţ Luţu a debutat la doar 16 ani pentru seniorii FCSB-ului, într-un meci cu Metaloglobus, în Cupa României. De altfel, Mihai Stoica a fost cel care insistat încă din 2019 ca Niţă să fie păstrat în lotul echipei de seniori, când antrenor era Mihai Teja.

Adrian Niţă este unul dintre pariurile lui Mihai Stoica, cel care încă din vara lui 2019 sublinia că tânărul jucător are calităţi peste medie: ”Pe Niţă îl văd ca pe cea mai mare speranţă a academiei noastre. E născut în 2003, e mai mic şi decât Ianis Stoica. Niţă va ajunge un fotbalist de care se va auzi, vă spun asta cu certitudine”, spunea Mihai Stoica, în vara lui 2019.

Impresionat a fost şi Gigi Becali, cel care i-a pus lui Adrian Niţă o clauză de reziliere de 150 de milioane de euro, deşi încă nu a împlinit 18 ani.

Afla mai multe despre: adrian nita 

viewscnt
Articole similare