Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ionuţ Negoiţă a ieşit la atac după ce a fost votată retrogradarea lui Dinamo: „Vrem să fim lăsaţi să jucăm”

Ionuţ Negoiţă a ieşit la atac după ce a fost votată retrogradarea lui Dinamo: „Vrem să fim lăsaţi să jucăm”
Comentarii

Dinamo e cu ambele picioare în Liga 2 în cazul în care formatul de desfăşurare al primului eşalon nu este schimbat de către Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal.

Ionuţ Negoiţă vrea să vândă Dinamo, dar roş-albii rămân în continuare clubul său de suflet. Finanţatorul refuză să conceapă retrogradarea echipei sale şi vrea ca Liga 1 să fie alcătuită din 16 participante. Aceasta este de fapt şi singura variantă pentru ca Dinamo să nu retrogradeze:

„E o problemă delicată şi trebuie găsită o soluţie, una înţeleaptă prin care să nu fim dezavantajaţi. Sunt două variante. E obligatoriu criteriul sportiv, pentru că vorbim despre sport, nu despre spitale. Vorbim despre fotbal, aşa că vrem să fim lăsaţi să jucăm, să câştigăm sau să pierdem. Dacă nu, să se găsească o soluţie. Din ce am auzit, e luată în calcul schimbarea formatului la 16 echipe. Asta ar fi cea mai bună soluţie, sunt convins de asta”, a declarat Ionuţ Negoiţă pentru sport.ro.

Finanţatorul dinamoviştilor e convins că, în ciuda locului din clasament, echipa din Ştefan cel Mare are lot cu valoare de Liga 1: „Eu mereu am crezut în valoarea acestei echipe. Se pierduse unitatea grupului şi din această cauză se pierduseră câteva meciuri, dar noi avem fotbalişti valoroşi”.

Negoiţă a rămas plăcut surprins de primul meci al lui Dinamo cu Mulţescu pe bancă. „Câinii roşii” au învins-o în deplasare pe FC Voluntari, scor 2-1: „Mulţescu e un antrenor cu experienţă din toate punctele de vedere. Ştie şi fotbalistic să lucreze, ştie să discute şi cu oamenii, are o anumită prestanţă. Dovada e că a reuşit să readucă plăcerea de a juca şi determinarea jucătorilor, dar şi coeziunea echipei”.

Mai mult, omul de afaceri îşi doreşte 18 echipe în Liga 1.

„Oricum ar fi, 14 echipe pentru o ţară ca România în prima ligă sunt foarte puţine. Am impresia că doar Bulgaria mai are aşa şi e o ţară de trei ori mai mică. Ar trebui minimum 16 cluburi, dacă nu chiar 18. Nu vorbim de diferenţe mari la drepturi TV, ar apărea avantaje, altele care vor compensa acea pierdere”, a mai adăugat Ionuţ Negoiţă.

Afla mai multe despre: dinamonegoita 

viewscnt
Articole similare