Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ionuţ Negoiţă ar fi vândut Dinamo. Surpriză uriaşă. Cine este controversatul om de afaceri care ar fi preluat clubul

Ionuţ Negoiţă ar fi vândut Dinamo. Surpriză uriaşă. Cine este controversatul om de afaceri care ar fi preluat clubul

Superliga

Comentarii

Ionuţ Negoiţă ar fi vândut clubul, susţine Radio Dinamo 1948, care oferă informaţia pe surse. Cumpărătorul ar fi Horia Sabo, cel care a fost implicat şi la Poli Iaşi, de unde a plecat cu scandal.

Ionuţ Negoiţă încearcă de mai multă vreme să vândă Dinamo, însă până acum n-a avut prea mult succes. Însă Radio Dinamo 1948, care aparţine suporterilor, susţine că omul de afaceri ar fi cedat clubul şi ar urma să se semneze şi actele. Cel care ar fi preluat 51% din acţiuni este Hora Sabo, un om de afaceri controversat care a fost implica şi la Poli Iaşi.

Horia Sabo a fost prezentat în vara lui 2018 drept noul investitor al clubului şi atunci şi-a luat angajamentul că va forma o echipă suficient de puternică încât să se bată la titlu, dar totul s-a dovedit un fiasco. Sabo a fost acuzat că n-a investit niciun ban, a fost dur criticat de primarul Mihai Chirica şi ulterior înlăturat din cadrul clubului.

Cine este Horia Sabo, noul investitor de la Dinamo

Horia Sabo are 32 de ani şi s-a născut la Târgu Mureş. Omul de afaceri locuieşte în Baia Mare, dar a devenit director general al clubului CSM Politehnica Iaşi, unde a fost protagonistul mai multor conflicte interne. Fost jurnalist de televiziune şi presă scrisă, căsătorit cu fiica unui fost deputat din Maramureş, Sabo este asociat cu tatăl său, Laurenţiu (57 de ani), în două mărunte companii de construcţii, pentru una dintre acestea fiind demarate chiar procedurile de faliment, scrie Reporteris.ro.

Sabo are câteva procese pe rol, iar o parte dintre firmele sale sunt urmărite de diferiţi creditori, printre care Unicredit. Mai mult foşti angajaţi au emis pretenţii financiare.

Conform sursei citate, Horia Vlad Sabo a studiat la Facultatea de Filosofie din Bucureşti, dar şi la Amsteerdam. Horia Sabo a lucrat ca jurnalist la Glasul Maramureşului şi la Pro TV Baia Mare

Conform declaraţiilor din trecut, Horia Sabo este un apropiat al impresarului Anamaria Prodan, a cărui influenţă ar putea creşte astfel în cadrul clubului. Într-un interviu acordat Gazetei, Sabo explica: ”Pe Ana nu o privesc ca pe femeia din fotbal, ci ca pe profesionistul din fotbal. Oricum, e admirabilă reuşita ei într-o lume de bărbaţi, ar putea fi un model de studiu pentru orice curent feminist. Ea nu trebuie să fie mai bună ca un bărbat, trebuie să fie bună ca femeie. Aş cita-o din memorie pe Golda Meir, care a spus la un moment dat că femeile raţionează, comunică şi acţionează ca femeile, iar bărbaţii ca bărbaţii”

 

Afla mai multe despre: ionut negoita 

viewscnt
Articole similare