Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ionuţ Radu a fost prezentat oficial la Parma: "Soarta m-a adus aici! Am fost în probe la 15 ani". Ce s-a întâmplat la Genoa

Ionuţ Radu a fost prezentat oficial la Parma: "Soarta m-a adus aici! Am fost în probe la 15 ani". Ce s-a întâmplat la Genoa

Serie A

Comentarii

Ionuţ Andrei Radu (22 de ani) a fost prezentat oficial, joi, la Parma Calcio, echipa la care va evolua până la finalul acestui sezon. Fostul internaţional de tineret a dezvăluit că aceasta a fost prima echipă la care a ajuns în Italia, dar a vorbit şi despre situaţia de la Genoa.

Până să fie împrumutat la Parma, Ionuţ Radu deja jucase la patru echipe din Italia, începând cu echipa de juniori a celor de la US Pergolettese. La Parma, el se reîntâlneşte cu Vincenzo De Vito, fostul şef al scouterilor de la Avellino, echipă la care a fost împrumutat în sezonul 2017-2018. Chiar dacă cel mai mult timp l-a petrecut legitimat la Inter, club de care aparţine şi în acest moment, Radu a recunoscut că Parma a fost prima echipă la care a fost în Italia. 

"Am fost în probe aici, la 15 ani. Soarta m-a readus aici, sunt fericit. Este un grup mare aici, suntem o mare familie şi putem să avem rezultate grozave", a declarat Radu despre venirea la Parma. El a fost adus pe "Ennio Tardini" după ce Luigi Sepe, portarul titular, s-a accidentat. Cu toate acestea, la prima partidă în care putea fi folosit, Roberto D'Aversa a preferat să îl ţină rezervă pe eroul României U21 de la Campionatul European. 

Ce s-a întâmplat cu Ionuţ Radu la Genoa? 

În aceeaşi conferinţă de presă, Radu a atins şi subiectul Genoa şi conform spuselor lui, nu a fost un conflict între el şi club: "Au fost câteva alegeri de ordin tehnic pe care întotdeauna le-am respectat. Voiam să mă duc la Inter, să vorbesc despre viitorul meu, nu ştiam ce să fac, dar a venit telefonul de la Parma şi imediat am ales să vin aici"

Ionuţ Radu a fost titularul din poarta grupării "rossoblu" în prima parte a sezonului, însă în iarnă Genoa l-a adus pe Mattia Perin de la Juventus, iar din acel moment Ionuţ Radu nu a mai prins niciun minut în Serie A. 

  • 15 milioane de euro este cota lui Ionuţ Radu, potrivit transfermarkt.com 

Parma - Lazio se joacă duminică, de la ora 19:00, în direct la Telekom Sport 2.

Afla mai multe despre: ionut raduparmagenoa 

viewscnt
Articole similare