Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ionuţ Radu în faţa unui moment de cumpănă fără precedent în cariera sa. Ce va alege fostul lider de la U21?

Ionuţ Radu în faţa unui moment de cumpănă fără precedent în cariera sa. Ce va alege fostul lider de la U21?galerie foto

Stranieri

Comentarii

Din 21 decembrie, Ionuţ Andrei Radu, liderul generaţiei U21 care a făcut senzaţie la turneul final din Italia şi San Marino, nu a mai apărat ca titular în Serie A.

Talentatul portar român a plecat în ianuarie de la Genoa la FC Parma, cu speranţa ca va putea evolua meci de meci. Contexul părea a-i fi unul favorabil, ţinând cont că Parma a rămas fără titularul Luigi Sepe în acea perioadă. Chiar şi-aşa, transferul fostului căpitan de la U21 de la Genoa la Parma a fost un insucces de proporţii.

Asta pentru că Parma continuă să nu-l joace pe Radu. Atât timp cât Sepe a fost accidentat, era de aşteptat ca Parma să-l folosească pe Ionuţ Radu între buturi. "A fost adus să-l înlocuiască pe Sepe!" scriau italienii în momentul în care Radu a semnat cu FC Parma. N-a fost deloc aşa!

Inexplicabil, antrenorul Roberto D'Aversa a mers pe mâna lui Simone Colombi, un portar care până atunci nu apărase niciun meci ca titular în Serie A. În ciuda unor prestaţii nesigure, Colombi a fost păstrat între buturi timp de patru meciuri, până la întreruperea stagiunii din Italia. Din cele patru meciuri cu Colombi în poartă, Parma a pierdut două şi a remizat într-unul. După ce Serie A s-a reluat, Luigi Sepe, titularul de drept până la venirea lui Radu a fost titularizat în toate cele patru etape scurse până acum. Parma a încasat 6 goluri în patru meciuri, dar Ionuţ Radu, în continuare, nu primeşte şanse.

Între timp, tuttomercatoweb a anunţat că Ionuţ Radu şi-a prelungit contractul cu Parma până la 31 august, pentru a termina sezonul la formaţia clasată pe locul 8 în Serie A. El este aşteptat să revină în această vară la Inter şi să rămână rezerva slovenului Samir Handanovici. Până la revenirea la Inter, experienţa Parma poate fi considerată un eşec total.

La numai 23 de ani, Radu, considerat printre cei mai buni din lume la categoria sa de vârstă, va trebui să-şi gândească bine paşii. Mirel Rădoi a vorbit recent despre situaţia goalkeeper-ului român şi a anunţat că probabil Radu va reveni la Internazionale Milano

O revenire la Inter ar însemna un post de rezervă (momentan) a lui Handanovic. Românul, cotat la 9.5 milioane de euro, are însă variante importante din Italia şi din afara Italiei.

S-a zvonit că Sevilla îl doreşte de mai mult timp, apoi că Rennes şi Nice ar fi şi ele pe urmele sale. În faţa unei alegeri foarte dificile, Radu va trebui să aleagă probabil şi cu gândul la echipa naţională. Ciprian Tătăruşanu, titularul primei reprezentative are 34 de ani şi traversează şi el o situaţie grea la echipa de club.

Un motiv în plus pentru Radu să spere că, apărând meci de meci, va putea să-şi câştige locul de titular sub comanda lui Mirel Rădoi, un selecţioner care se ştie deja că îl apreciază foarte mult pe fostul lider al naţionalei de tineret.

Afla mai multe despre: ionuţ raduinter milanoechipa naţională 

viewscnt
Articole similare