Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ionuţ Stroe, mai dur ca niciodată după apariţia cazurilor de COVID-19 în Liga 1: "E nepermis. Din partea cluburilor a fost o anumită lipsă de disciplină"

Ionuţ Stroe, mai dur ca niciodată după apariţia cazurilor de COVID-19 în Liga 1: "E nepermis. Din partea cluburilor a fost o anumită lipsă de disciplină"

Superliga

Comentarii

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, susţine că e nevoie de măsuri suplimentare, pentru a preveni, în sezonul următor al Ligii 1, apariţia cazurilor de COVID-19.

Ministrul a avut şi un discurs dur la adresa cluburilor, care au raportat mai multe cazuri de COVID-19. Printre cele mai afectate echipe au fost CFR Cluj şi Dinamo. 

"La finalul competiţiei din Liga I, înainte de meciul decisiv, avem de tras câteva concluzii. 

Constatăm, la o lună şi jumătate de când s-a reluat competiţia de fotbal, că am avut un număr nepermis de mare de infectări în rândul fotbaliştilor. A existat şi din partea cluburilor o anumită lipsă de disciplină şi rigoare. E clar că unii nu au reuşit să-şi disciplineze sportivii, nu au reuşit să şi-i protejeze. 

Vedem că încă lipsesc prevederi esenţiale în regulamentele interne de natură sportivă, care să reglementeze situaţii ce ar fi trebuit să fie clar anticipate. Întotdeauna am declarat şi am susţinut că este important ca o competiţie să se termine pe teren, să se joace după reguli transparente. În această idee, am oferit tot sprijinul nostru, ca Minister al Tineretului şi Sportului, pentru toate sporturile, astfel încât acestea să aibă cadrul legal necesar pentru a-şi putea finaliza competiţiile.

Pentru următorul campionat, trebuie să corectăm greşelile de până acum. Va trebui să înceapă cu reguli bine definite în avans şi va trebui să ofere un cadru care să acopere toate situaţiile predictibile, pentru a stabili câştigătoarea unui campionat pe teren, aşa cum este şi normal. 

Toţi trebuie să înţeleagă situaţia actuală, să îşi asume responsabilitatea şi, mai ales, să suporte sancţiunile pentru orice greşeală ce duce la amânarea sau anularea unor partide.

Însă, până la a vorbi concret de sezonul 2020-2021, mult succes celor două echipe care, practic, îşi vor disputa o veritabilă finală în această seară, Universitatea Craiova şi Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA!", a transmis ministrul Tineretului şi Sportului. 

Afla mai multe despre: ionut stroe 

viewscnt
Articole similare