Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ionuţ Stroe vrea ca Liga 1 să fie dusă la bun sfârşit, în ciuda pandemiei de COVID-19. Anunţul făcut de şeful MTS

Ionuţ Stroe vrea ca Liga 1 să fie dusă la bun sfârşit, în ciuda pandemiei de COVID-19. Anunţul făcut de şeful MTS

Superliga

Comentarii

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat, marţi, că îşi doreşte ca Liga I să se reia pentru ca ierarhia competiţiei să fie stabilită pe teren. El a menţionat că fotbaliştii vor trebui să stea în cantonament şi în perioada de pregătire şi în cea de competiţie.

"Ştiu că fotbaliştii nu sunt obişnuiţi cu cantonamente de lungă durată, dar din păcate situaţia actuală impune acest lucru. Atât pe perioada pregătirii centralizate, cât şi pe perioada desfăşurării competiţiei sportivii trebuie să fie izolaţi în cantonament. Pentru următoarea lună avem cadrul legal doar pentru antrenamente. Dacă evoluţia ne va permite, vom ieşi cu un document care să descrie şi această fază. Lucrăm şi la cel care să descrie faza de competiţie. Reluăm sportul gradual, etapizat. Mie îmi plac competiţiile duse până la capăt, îmi plac competiţiile care se desfăşoară, nu cele care se stabilesc prin anumite decizii sau sub presiunea anumitor termene. Sunt obligat să fiu optimist atgât timp cât sunt ministrul Sportului, deci sper să putem avea condiţiile în care să avansăm în pasul doi şi să oferim ligii profesioniste de fotbal şi tututor celor care vor să-şi termine competiţiile cadrul legislativ pentru a face acest lucru. Dar totul depinde de evoluţia epidemiologică. Este posibil să întârziem cu competiţiile dacă cifrele şi indicaţiile insituţiilor din domeniul sănătăţii publice nu vor recomanda acea acest lucru", a declarat Stroe.

Ministrul a criticat din nou Federaţia Română de Handbal, care a stabilit data de 14 iunie pentru reluarea competiţiilor.

"În momentul de faţă, competiţiile sportive sunt suspendate, nimeni nu poate să-şi programeze meciuri atât timp cât nu există cadrul legal pentru a defini această perioadă. Jucătorii au nevoie de o lună de pregătire, lucrăm în paralel şi la definirea unui cadrul legal pentru perioada de competiţii. În momentul de faţă nu se pot organiza competiţii. Dacă situaţia epidemiei nu ne-o va permite este posibil să întârziem cu competiţiile", a precizat el.

Stroe a estimat la 700 numărul de teste necesar pentru prima fază a reluării antrenamentelor.

"Liga I şi loturile olimpice aşteaptă de două luni reintrarea în cantonament. La Liga I, avem 14 cluburi cu un număr de 35 de persoane care să se izoleze, ajungem la 500 de persoane care să intre în acest regim de izolare, 500 de teste prin urmare. În cazul loturilor olimpice calificate deja sau cu şanse mari de calificare, din estimările noastre cifra nu depşeşte 200 de persoane care să se testeze şi să intre în cele două locaţii pe care le-am avansat în discuţiile cu COSR şi cu federaţiile, la Snagov şi la Izvorani. În primă fază ştiu că cel puţin 700 de sportivi de înaltă performanţă îşi doresc a fi testaţi. Dacă există dorinţă şi dacă îndeplinesc aceste condiţii, până la urmă pot fi mai mulţi", a afirmat ministrul

Apariţia unui caz de infectare cu Sars-CoV-2 în cantonament va duce la izolarea persoanei în cauză: "În cantonament sunt spaţii speciale destinate unor astfel de situaţii. Dacă un sportiv este depistat pozitiv va fi izolat într-un astfel de spaţiu şi trece prin procedurile descrise de medici. Ceilalţi sportivi vor avea un regim special, în sensul testării..."

Ministrul a mai afirmat că, deocamdată, nataţia rămâne printre sporturile care nu îşi pot începe antrenamentele în apă.

"Am citit foarte multe documente şi studii efectuate în zona nataţiei. Unii spun că este un sport sigur, alţii spun că, din contră, acel mediu nu ar fi cel mai propice. Nataţia nu se găseşte între acele sporturi pe care le luăm în considerare pentru a fi reluate", a adăugat el.

Afla mai multe despre: ionut stroemtsliga 1coronavirus 

viewscnt
Articole similare