Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Iosif Rotariu, şocat de dispariţia lui Diego Armando Maradona: "Greu! Parcă s-a rupt ceva din mine. Cel mai mare jucător din istoria fotbalului mondial"

Iosif Rotariu, şocat de dispariţia lui Diego Armando Maradona: "Greu! Parcă s-a rupt ceva din mine. Cel mai mare jucător din istoria fotbalului mondial"

Fotbal

Comentarii

Vestea că marele Diego Armando Maradona a decedat a întristat pe toată lumea, microbişti şi nu numai. Toată lumea îl plânge pe omul considerat de mulţi drept cel mai valoros fotbalist din istorie.

Pe 18 iunie 1990, România înfrunta Argentina la Campionatul Mondial din Italia. Diego Armando Maradona evolua pentru sud-americani şi era într-o formă de zile mari. Atunci, însă tricolorii au reuşit un meci extraordinar şi l-au blocat cât de bine au putut pe starul de la Napoli. Meciul s-a terminat la egalitate, scor 1-1. Fostul stelist Iosif Rotariu a fost titular şi integralist în acel meci şi nu de puţine ori s-a intersectat pe teren cu fostul mare fotbalist argentinian.

"Greu, parcă s-a rupt ceva din mine. Fără cuvinte. Am fost aproape de el, a fost un idol de-al meu, l-am considerat cel mai mare fotbalist din istoria fotbalului mondial, un talent uriaş. Fiind şi aproape de el la Cupa Mondială, s-a rupt ceva din mine. Fără cuvinte. Pot să uit un meci contra lui Maradona, când îl întâlneşti o singură dată în viaţă? Cine ştie câţi jucători au avut posibilitatea să-l întâlnească? Au fost unele mai dure, mai agresive că nu aveam altă modalitate de a-l opri, un talent uriaş, a fost cel mai bun din istorie. Având şi emoţiile de pe teren atunci, am făcut toate mijloacele posibile să-l anihilez. Nu aveam intenţia de a-l lovi, să fiu agresiv din start, să-mi pun în minte să-l lovesc şi să-l scot din joc.

După meci am fost aproape de el când s-a fluierat finalul, mi-am scos tricoul de pe mine fiind aproape de el, am vrut să fac schimb, dar era şi el supărat, nervos, era normal, l-am şi faultat şi eu şi alţii, jocul nu a ieşit cum se aştepta el şi atât de valoros. Normal că era nervos şi mi-a aruncat tricoul în iarbă şi mi-a zis ceva cuvinte, nu am înţeles. Normal a fost că l-a schimbat cu Gică Hagi pentru că era normal să schimbe cu Hagi, nu cu mine. Dacă n-ar fi făcut şi celelalte lucruri în afara terenului, n-ar fi fost om de televiziune, om de show-uri, n-ar fi fost el.  Era un om complex pentru toată lumea, nu doar ca fotbalist. Ca talent, Maradona a fost cel mai mare, talent ieşit din comun", a declarat Iosif Rotariu, la auzul veştii că Diego a trecut în nefiinţă.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare