Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ipoteză spectaculoasă lansată de şeful FIFA la început de an: Mondial cu 48 de echipe chiar din 2022, plus meciuri organizate în afara Qatar-ului

Ipoteză spectaculoasă lansată de şeful FIFA la început de an: Mondial cu 48 de echipe chiar din 2022, plus meciuri organizate în afara Qatar-ului
Comentarii

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, pare decis să producă schimbări majore încă de la următoarea ediţie a Campionatului Mondial de fotbal şi anunţă că va propune creşterea numărului de echipe chiar de la turneul final din Qatar.

Membrii FIFA s-au pus deja de acord ca la CM 2026 să participe 48 de echipe, însă Infantino este un puternic susţinător al trecerii la noul sistem chiar de la ediţia din 2022.

În mod cert, decizia în privinţa numărului de echipe va fi luată până în vara acestui an, înainte de tragerea la sorţi pentru prelimionarii.

"Dacă se consideră că un Mondial cu 48 de echipe e o idee bună, de ce să nu încercăm să o aplicăm cu 4 ani mai devreme? De aceea analizăm varianta cu 48 de echipe încă din 2022", a declarat Infantino în cadrul unei conferinţe organizată astăzi în Dubai.



Preşedintele FIFA a lansat şi o nouă ipoteză: mai multe meciuri de la Campionatul Mondial din 2022 s-au putea disputa în afara Qatar-ului. Asta în contextul relaţiilor tensionate dintre ţara desemnată să organizeze CM 2022 şi Arabia Saudită: "Dacă vom putea convinge mai multe ţări din Golf să se unească şi să organizeze câteva meciuri de la Mondial, ar fi extrem de benefic pentru relaţiile din regiune şi pentru întreaga lume".

Afla mai multe despre: qatarinfantinocm 2022 

viewscnt
Articole similare