Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Isaac Donkor, noul jucător al Craiovei, anunţă: "Vreau să joc la Liverpool într-o zi!" Asemănarea cu Lukaku şi de ce a dat Italia pe România

Isaac Donkor, noul jucător al Craiovei, anunţă: "Vreau să joc la Liverpool într-o zi!" Asemănarea cu Lukaku şi de ce a dat Italia pe România

Superliga

Comentarii

Isaac Donkor, unul dintre cei trei fotbalişti transferaţi în această vară de Universitatea Craiova, are un CV foarte bogat pentru vârsta sa. Până la 22 de ani, fundaşul ghanez a jucat la Intenazionale Milano, Bari, Avellino şi Cesena, iar acum se află la prima experienţă în afara Italiei. Într-un interviu care va apărea complet în programul de meci de vineri, cu FC Botoşani, Donkor vorbeşte despre copilărie, perioada Inter sau ce l-a făcut să dea Italia pe România şi le face o promisiune fanilor olteni.

Drumul noului fotbalist al Craiovei a început în Ghana. Iar începutul nu a fost deloc uşor. Copilăria sa se aseamănă cu a multor alţi fotbalişti, iar unul dintre exemplele care îi vin în cap este cel al belgianului Romelu Lukaku.

"Îmi amintesc cum mă duceam la creşă, prietenii pe care îi aveam şi faptul că jucam fotbal, jucam fotbal mereu, pe unde apucam. Am şi uitat multe dintre ele, pentru că nu am mai fost în Ghana de atunci, de 14 ani. Dar sper că într-o zi mă voi întoarce. Am aşa, un vis, că atunci când o voi face îmi voi aminti şi lucrurile frumoase pe care astăzi le-am uitat. Am citit povestea lui Lukaku şi pot spune că se aseamănă cu a mea. În sensul că şi eu am avut un vis. Un vis uriaş. În rest, nu vreau să mă plâng. Nu eram bogaţi, dar părinţii mei au făcut sacrificii enorme ca să nu-mi lipsească nimic. Datorită lor îmi amintesc cu plăcere de copilărie", spune Donkor.

La şapte ani, Isaak Donkor s-a mutat în Italia împreună cu familia sa şi mărturiseşte că la acea vreme nu se gândea că o să ajungă la Internazionale Milano, ci la o altă câştigătoare de Liga Campionilor.

"Când am venit în Italia, în 2004, mă uitam la un meci al lui Liverpool cu ai mei şi le-am spus: «O să joc la cel mai înalt nivel, să ştiţi! Într-o zi o să joc la Liverpool!». Am ajuns la Inter când eram foarte tânăr, dar nu am reuşit să rămân acolo, iar asta mă doare un pic. Dar încă am aproape toată cariera înainte şi sunt extrem de ambiţios. Aşa că asta este promisiunea pe care vreau s-o ţin faţă de ai mei: vreau să joc la Liverpool într-o zi", a adăugat Donkor.

"Voi muri pe teren la fiecare meci pentru Craiova"

Până una alta, fotbalistul ghanez îşi îndreaptă atenţia asupra Craiovei şi are un mesaj şi pentru fani. Întrebat dacă poate deveni un jucător important în istoria Universităţii, Donkor a replicat: "Ce frumos ar fi! (râde) Nu pot decât să sper la asta, dar cine poate şti? Ce pot să promit fanilor este că voi muri pe teren la fiecare meci pentru echipă şi pentru stema pe care o port pe piept", a mai spus Donkor, care a punctat că a refuzat o ofertă din Italia, înainte de a semna cu Craiova. Este vorba despre Padova, echipa la care şi-a făcut o parte din juniorat. "S-a pus problema să merg acolo, mai ales că au promovat. Dar mi-am zis că o experienţă afară ar fi mai benefică pentru mine, pentru că am multe de învăţat de aici şi am o şansă mare să joc la cel mai înalt nivel al fotbalului românesc şi în competiţii europene".

Născut la 15 august 1995 în Kumasi, Ghana, noul fundaş al Craiovei s-a format ca fotbalist în Italia şi este în proporţie foarte mare un produs al academiei lui Inter Milano, echipă pentru care a şi debutat în Serie A. El a jucat pentru nerazzurri şi în Cupa Italiei şi Europa League.

Isaac Donkor nu este singurul jucător din Italia ajuns în această vară pe "Ion Oblemenco". Portarul Mirko Pigliacelli a semnat şi el cu Craiova şi s-a impus rapid ca titular. Pe lângă ei, U Craiova l-a mai transferat şi pe mijlocaşul Alexandru Cicâldău, de la Viitorul.

Afla mai multe despre: donkorcraiovaliverpool 

viewscnt
Articole similare