Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Isăilă, impresionat de gestul făcut de Rădoi imediat după meci! "Eu am început casa, dar el a venit cu finisajele!" Cuvinte mari despre generaţia U21 după calificarea la Euro

Isăilă, impresionat de gestul făcut de Rădoi imediat după meci! "Eu am început casa, dar el a venit cu finisajele!" Cuvinte mari despre generaţia U21 după calificarea la Eurogalerie foto

Echipa națională

Comentarii

Selecţionata U21 a României s-a calificat en fanfare la Euro 2019, după o victorie cu 4-0 în faţa Liechtensteinului şi a încheiat preliminariile fără înfrângere.

A fost o campanie începută cu Daniel Isăilă pe bancă şi încheiată cu Mirel Rădoi, iar cei doi tehnicieni au dat dovadă de mult fair-play la final. Rădoi l-a sunat pe Isăilă chiar după meci, din vestiar, pentru ca fostul selecţioner să-i poată felicita pe jucători pentru performanţa atinsă.

Contactat de Telekom Sport, Isăilă s-a arătat impresionat de gestul lui Rădoi şi a vorbit la superlativ despre Ionuţ Radu & Co.

"M-a impresionat foarte tare faptul că m-au sunat după meci! E o satisfacţie când munca ţi-e apreciată. Am pus umărul în mod egal cu toţii. Ok, eu am început casa, dar el şi staff-ul său au venit cu finisajele.



Totul este însă meritul băieţilor. Noi doar i-am împins puţin de la spate, să creadă în ei. Din experienţa mea anterioară, noi ne respectăm prea mult adversarii, dar acum au demonstrat că au atitudine şi putere.

Eu am ţinut legătura în permanenţă şi cu Mirel, şi cu băieţii"
, ne-a declarat Isăilă.

Ţinta pe trofeu!
Isăilă consideră că obiectivul fixat de tricolorii mici pentru turneul final - câştigarea marelui trofeu - nu e deloc unul exagerat, în condiţiile în care această generaţie a arătat în grupa de calificare şi nu numai că e extrem de greu de învins.

România U21 are şi un al doilea obiectiv la competiţia din Italia şi San Marino: calificarea la JO 2020, oferită echipelor care se califică în semifinale.

"Aşa şi trebuie să gândească, au ridicat ştacheta foarte sus. Au jucat împotriva unor adversari redutabili şi au arătat că le sunt superiori.

Ţin minte şi în martie, când am jucat cu Anglia, campioana mondială. Atunci ne-au lipsit vreo opt jucători, luaţi de echipa mare, am arătat că suntem o echipă puternică şi le-am ţinut piept, chiar dacă am pierdut la limită.

Băieţii au arătat că orice e posibil. Nu le va fi uşor. Este clar că greul abia acum începe, dar cu entusiasmul şi emulaţia creată în jurul lor acum, sunt convins că pot avea rezultate mari
", a mai spus Isăilă pentru Telekom Sport.

În vârstă de 45 de ani, Daniel Isăilă a preluat selecţionata U21 în decembrie 2016 şi a strâns pe banca acesteia 6 meciuri oficiale, toate în preliminariile Euro 2019. Isăilă a lăsat echipa neînvinsă în Grupa 8 cu 3 victorii şi 3 egaluri şi cu şanse de calificarea la turneul final de anul viitor.

El a plecat în Arabia Saudită în iunie, fiind apoi înlocuit de Mirel Rădoi.

Echipa naţională de tineret a României a învins, marţi, la Ploieşti, cu scorul de 4-0 (3-0), reprezentativa Liechtensteinului, în Grupa a VIII-a a preliminariilor, calificându-se după mai bine de 20 de ani la turneul final al Campionatului European "under 21", ediţia din 2019 urmând a avea loc în Italia şi San Marino. România a mai participat o dată la CE "under 21", în 1998, când a organizat turneul final şi a ocupat locul 8, ultimul.

 


 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: isailaradoiromania u21calificare 

viewscnt
Articole similare