Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Îşi ia România adio de la organizarea CE 2030? Burleanu: ”Niciuna dintre cele patru ţări nu are infrastructura necesară”

Îşi ia România adio de la organizarea CE 2030? Burleanu: ”Niciuna dintre cele patru ţări nu are infrastructura necesară”

Fotbal

Comentarii

România doreşte să organizeze CE 2028 şi CM 2030 alături de Bulgaria, Grecia şi Serbia, dar în momentul de faţă se pare că sunt şanse mici ca acest lucru să se întâmple. Preşedintele FRF Răzvan Burleanu a dezvăluit că în momentul de faţă niciuna dintre cele patru ţări nu are în mementul de faţă infrastructura necesară.

”Ţările candidate trebuie să propună 14-16 stadioane, din care FIFA să aleagă 12-13, în funcţie de nevoi. Solicitările sunt ca pentru deschiderea CM şi pentru finală, stadionul să fie de cel puţin 80.000 de locuri. Pentru semifinale, dosarul de candidatură presupune 1-2 stadioane de cel puţin 60.000 de locuri. Toate celelalte stadioane trebuie să îndeplinească minimul de 40.000 de locuri.

Dacă este să tragem linie după această situaţie, o să vedem că astăzi avem un singur funcţional în cele patru ţări, România, Bulgaria, Grecia şi Serbia. Acel stadion este la Bucureşti, Arena Naţională, un stadion de 55.000 de locuri. Toate celelalte ţări nu au în acest moment infrastructura necesară organizării unui CM”, a spus Burleanu la o conferinţă de presă.

Miniştrii sportului din România, Serbia, Bulgaria şi Grecia s-au întâlnit, sâmbătă (13/04/2019), la Salonic şi au semnat un memorandum de înţelegere pentru constituirea Comitetului de organizare în vederea candidaturii comune pentru CE-2028 şi CM-2030.

Comitetul va fi format din câte patru reprezentanţi ai fiecărei ţări: ministrul sportului, un oficial guvernamental şi doi reprezentanţi ai federaţiilor de fotbal. Preşedinţia Comitetului va fi asigurată în sistem rotativ, pe mandate de câte 6 luni, iar reuniunile vor fi periodice, la acelaşi interval, şase luni.

Afla mai multe despre: burleanufrfeuro 2028cm2030 

viewscnt
Articole similare