Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Israel Folau va fi audiat de o comisie de disciplină a federaţiei australiene pentru afirmaţiile cu caracter homofob

Israel Folau va fi audiat de o comisie de disciplină a federaţiei australiene pentru afirmaţiile cu caracter homofob

Rugby

Comentarii

Federaţia australiană de rugby a anunţat că audierea disciplinară a jucătorului Israel Folau (30 de ani), al cărui contract a fost reziliat pentru comentarii cu caracter homofob, va începe de la 4 mai, informează Le Figaro.

"Rugby Australia a confirmat că audierea lui Israel Folau de către o comisie de disciplină va începe, sâmbătă, 4 mai", a anunţat forul australian.

Folau va fi audiat de o comisie independentă compusă din trei membri.

Printre opţiuni figurează o suspendare şi nu o reziliere a contractului, ceea ce i-ar permite jucătorului să revină în naţionala Australiei.

La 15 aprilie, federaţia australiană de rugby i-a reziliat contractul de profesionist lui Israel Folau, iar selecţionerul Michael Cheika nu îl va convoca pentru Cupa Mondială din Japonia din acest an, din cauza afirmaţiilor cu caracter homofob făcute de sportivul de 30 de ani.

"Beţivii, homosexualii, adulterii, mincinoşii, curvarii, hoţii, ateii, idolatrii, iadul vă aşteaptă. Căiţi-vă! Numai Iisus vă poate ajuta", a scris cel mai cunoscut şi cel mai bine plătit rugbist australian, creştin fundamentalist, pe Instagram.

După ce Rugby Australia şi clubul său, New South Wales Waratahs, l-au ameninţat că îi vor rezilia contractul, sportivul a precizat că nu regretă afirmaţiile şi că, dacă aşa vrea Dumnezeu, va pune capăt carierei de rugbist profesionist.

Folau avea un contract valabil până în 2022 cu Rugby Australia şi cu clubul său şi în valoare de multe milioane de dolari anual. Sportivul a evoluat de 73 de ori în echipa naţională şi ar fi urmat să participe la Cupa Mondială din Japonia, din septembrie.

Israel Folau a fost o piesă importantă în reprezentativa australiană, care a cucerit în 2015 argintul la Cupa Mondială din Anglia.

Afla mai multe despre: folau 

viewscnt
Articole similare