Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Israel - România 1-2. Golul magnific marcat de Stanciu şi reuşita lui Ţucudean ne aduc victoria în faţa israelienilor după 22 de ani!

Israel - România 1-2. Golul magnific marcat de Stanciu şi reuşita lui Ţucudean ne aduc victoria în faţa israelienilor după 22 de ani!galerie foto

Echipa națională

Comentarii

Selecţionata lui Cosmin Contra a debutat perfect în 2018, impunându-se cu 2-1 în partida amicală jucată în deplasare cu Israel. Tricolorii au arătat multă ambiţie şi tărie de caracter, revenind de la 0-1.

După o primă repriză echilibrată, lipsită de goluri, partea secundă a început alert. Israelienii au făcut trei schimbări la pauză şi ne-au surprins în minutul 60, când Hemed a deschis scorul. Avantajul gazdelor nu a durat mult însă, Nicolae Stanciu, intrat pe teren de trei minute, a reuşit golul serii, cu un şut superb de la 25 de metri.

Victoria ne-au adus-o Mitriţă şi Ţucudean. Jucătorul Craiovei a făcut o cursă superbă, în stilul caracteristic, şi a oferit o pasă precisă către atacantul CFR-ului, care a finalizat fără emoţii. Nu mai învinsesm Israelul de 22 de ani. 

Următorul meci al băieţilor noştri este programat marţi seara, de la ora 21:30, cu Suedia, pe Ion Oblemenco. Nordicii sunt calificaţi la Mondialul din Rusia, după ce au produs surpiza în barajul cu Italia. Vin însă după un eşec, scor 1-2, în amicalul cu Chile. 

  • Israel - România 1-2 (Hemed 60 / Stanciu 64, Ţucudean 82)
  • România (4-2-3-1): Niţă - Benzar, Grigore, Săpunaru, Bancu - Pintilii, R. Marin - C. Deac,  Budescu, Grozav - Keşeru
  • Israel (4-4-2): Harush - Bitton, Taha, Eytan, Tawatha - Kayal, Natcho, Dor Micha, Melikson - Ben Chaim, Hemed

Min. 90+4 - Final de meci!

Min. 90+1 - Săpunaru, aproape de autogol

Min. 82 - GOOOOL ROMÂNIA! Ţucudean finalizează o fază superbă! Mitriţă i-a pasat excelent!

Min. 72 - Paul Anton îi ia locul pe teren lui Mihai Pintilii

Min. 70 - Ţucudean intră în locul lui Keşeru

Min. 66 - Ocazie mare pentru Keşeru. Lovitura sa de cap trece pe lângă poartă

Min. 64 - GOOOOL ROMÂNIA! Nicolae Stanciu înscrie un gol superb! Mijlocaşul Spartei Praga restabileşte egalitatea cu un şut de la 25 de metri

Min. 61 - Contra îi schimbă pe Budescu, Deac şi Grozav. În locul lor intră Chipciu, Stanciu şi Mitriţă

Min. 60 - GOL ISRAEL! Niţă nu mai poate face nimic la şutul lui Hemed, lansat perfect de Natcho

Min. 59 - Cea mai mare ocazie le aparţine israelienilor. Niţă scoate fantastic în faţa lui Seba

Min. 47 - Israel începe tare această repriză şi are deja o primă şansă de gol

Min. 46 - Selecţionerul Israelului a făcut trei schimbări la pauză

Min. 45+1 - Arbitrul pune capăt primei reprize

Min. 40 - Jocul este foarte echilibrat. Până acum, fiecare echipă a avut câte două ocazii de gol

Min. 25 - Încă o şansă pentru Keşeru

Min. 20 - Ocazie uriaşă pentru Keşeru, care nu-l poate învinge pe Harush dintr-o poziţie ideală

Min. 13 - Şansă bună de gol pentru gazde, dar Niţă reţine mingea cu siguranţă

Min. 8 - Niţă iese excelent pentru a-l opri pe coechipierul său de la Sparta Praga, Ben Chaim

Min. 5 - Budescu reuşeşte o fază superbă, însă şutul său este respins în corner

Min. 1 - A început meciul


UPDATE 13:30 FRF a anunţat şi numele pe care tricolorii le vor purta în meciul din această seară. Gicu Grozav rămâne "decarul" naţionalei şi la această acţiune, în timp ce Budescu va purta numărul 14, iar Nicolae Stanciu 23.

Numărul 9 a fost luat de Dorin Rotariu, în timp ce jucătorii aflaţi în faţa debutului, Ionuţ Nedelcearu, Paul Anton, Cicâldău, Dennis Man şi Mitriţă, au ales numerele 5, 6, 20, 26, respectiv 28.


UPDATE 12:50 Avem echipa de start a României pentru partida din această seară! Cosmin Contra s-a decis să înceapă în poartă cu Florin Niţă, în timp ce pentru postul de fundaş stânga a fost preferat Nicuşor Bancu.

Niţă - Benzar, Grigore, Săpunaru, Bancu - Pintilii, R. Marin - C. Deac,  Budescu, Grozav - Keşeru


UPDATE 11:30  Momente de relaxare în această dimineaţă pentru tricolori.


UPDATE: Telekom Sport îţi oferă imagini de la antrenamentul oficial al naţionalei. Tricolorii au avut în sfârşit parte de un gazon perfect, după o săptămână în care s-au pregătit pe unde au apucat.


UPDATE: ”Tricolorii” vor fi cazaţi înt-un hotel de cinci stele, unde o cameră costă 200 de euro pe noapte: ”Camerele sunt noi, doar ce au fost renovate”, ne asigură managerul hotelului. Jucătorii lui Cosmin Contra se vor bucura şi de temperaturi ridicate: în Israel sunt peste 30 de grade Celsius.


UPDATE: Naţionala României a ajuns vineri după amiază în Israel. Jucătorii lui Cosmin Contra sunt destul de obosiţi, după ce au fost nevoiţi să stea două ore şi jumătate în avion, până piloţii au primit acceptul să decoleze


Selecţionerul României caută cele mai bune soluţii pentru echipa cu care va aborda preliminariile EURO 2020. Următorul test este cu Israel, sâmbătă, de la 20:00, pe Netanya Stadium. Contra va avea însă în faţă un adversar care s-a dovedit neaşteptat de dificil în ultimii ani.

România n-a mai câştigat cu Israel de pe 14 august 1996, tot într-un meci amical. ”Tricolorii” s-au impus atunci cu 2-0, prin golurile lui Adi Ilie (19) şi Gică Craioveanu (82). Actualul selecţioner al României avea atunci 21 de ani şi juca al doilea său meci la naţională.

LIVE BLOG | Israel - România, sâmbătă, de la 20:00.

De atunci, România şi Israel s-au mai întâlnit de patru ori, tot în meciuri amicale şi naţionala noastră a pierdut de fiecare dată. Ultima înfrângere a fost pe 3 martie 2010, la Timişoara, când Israel a învins cu 2-0. Pe banca României era atunci Răzvan Lucescu, cel care preluase naţionala în urmă cu un an. Însă întreg palmaresul României în faţa Israelului este pozitiv. ”Tricolorii” au câştigat de 15 ori, de 5 ori a fost egal, iar israelienii au 6 victorii.

Ultimele 5 meciuri dintre România şi Israel. Toate au fost amicale

  • România - Israel 2-0, 14 august 1996
  • România - Israel 0-1, 18 martie 1998
  • România - Israel 0-2, 10 martie 1999
  • Israel - România 1-0, 6 februarie 2008
  • România - Israel 0-2, 3 martie 2010

LIVE BLOG | Israel - România. Duel echilibrat la pariuri

Casele de pariuri văd un meci foarte echilibrat, cu un uşor avantaj pentru Israel. Gazdele au la victorie o cotă de 2.65, în timp ce România a primit 2.70. Pentru ”ambele marchează” este o cotă de 1.90, iar peste 1.5 goluri marcate în meci a primit o cotă de 1.40.

Amicalul care se va disputa în Netanya va fi condus de o brigată din Cipru. La centru va fi Masias Dimitrios, ajutat la cele două tuşe de Giorgious Charalampos şi Marios Kalogerou.

Lotul României pentru amicalele cu Israel şi Suedia

Portari: Ciprian Tătăruşanu (Nantes, 48/0), Silviu Lung (Kayserispor, 3/0), Florin Niţă (Sparta Praga, 1/0), Bogdan Lobonţ (AS Roma, 85/0)

Fundaşi: Romario Benzar (FCSB, 10/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 1/0), Cosmin Moţi (Ludogorets, 12/0), Cristian Săpunaru (Kayserispor, 23/0), Dragoş Grigore (Al Sailiya, 31/0), Alin Toşca (Benevento, 10/0), Ionuţ Nedelcearu (UFA, 0/0), Nicuşor Bancu (CS U Craiova, 1/0)

Mijlocaşi: Mihai Pintilii (FCSB, 40/1), Răzvan Marin (Standard Liege, 9/1), Alexandru Cicâldău (FC Viitorul, 0/0), Nicolae Stanciu (Sparta Praga, 19/6), Alexandru Chipciu (Anderlecht, 32/4), Dorin Rotariu (Royal Mouscron-Péruwelz, 4/0), Paul Anton (Anji Mahacikala, 0/0), Gheorghe Grozav (Bursaspor, 23/5), Dennis Man (FCSB, 0/0), Ciprian Deac (CFR Cluj, 13/1), Alexandru Mitriţă (CS U Craiova, 0/0), Constantin Budescu (FCSB, 8/4)

Atacanţi: Claudiu Keşeru (Ludogorets, 21/6), George Ţucudean (CFR Cluj, 2/0)

*Florin Andone şi Vlad Chiricheş sunt accidentaţi

Israel - România va fi LIVE BLOG pe telekomsport.ro, sâmbătă de la 20:00.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: romaniaisraelcosmin contra 

viewscnt
Articole similare