Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Italienească” între Empoli şi Cagliari, în cazul transferului lui Răzvan Marin? Cum a picat Ajax la mijloc

”Italienească” între Empoli şi Cagliari, în cazul transferului lui Răzvan Marin? Cum a picat Ajax la mijloc

Serie A

Comentarii

Cagliari a anunţat, joi, despărţirea de fotbalistul român Răzvan Marin (27 de ani), cedat sub formă de împrumut la Empoli pentru încă un sezon.

Mijlocaşul va juca sub formă de împrumut, iar în vara viitoare Empoli va putea plăti celor de la Cagliari două milioane de euro pentru transferul definitiv al jucătorului.

  • În plus, Cagliari va păstra un procent de 50% dintr-o viitoare vânzare a jucătorului.

Înţelegere anti-Ajax?

Suma de transfer este una destul de mică, pentru cel mai bine cotat fotbalist român al momentului. Transfermarkt.de îl situează la 8 milioane de euro, însă presa din Italia anunţă că Empoli îl poate lua pentru doar 2 milioane de euro.

Motivul pentru care suma ar fi atât de mică are legătură cu fostul club al lui Răzvan Marin, Ajax Amsterdam.

În 2021, Cagliari l-a cumpărat pe Răzvan Marin pentru 10 milioane de euro, iar Ajax a păstrat 15% dintr-o viitoare vânzare a jucătorului.

Asta înseamnă că Ajax-ul va mai primi din această afacere doar 300.000 de euro, în vară, dacă se va perfecta.

Surprinzătoare formula aleasă pentru transferul lui Răzvan Marin la Empoli: împrumut gratuit, cu drept de cumpărare pentru 2 milioane de euro. O cifră mică, dar care îi permite lui Cagliari să limiteze la 300.000 de euro partea celor de la Ajax, fostul club al jucătorului”, a declarat Alberto Masu, conform tuttocagliari.net.

Chiar dacă nu vorbesc cu subiect şi predicat, jurnaliştii italieni lasă de înţeles că strategia celor de la Cagliari  a fost să limiteze oarecum suma pe care o va redirecţiona către Ajax.

Dacă ar fi plecat pe 7 milioane de euro, cum era stabilit iniţial în contractul de împrumut din sezonul trecut, un milion de euro ar fi ajuns la Amsterdam. 

Prin noua sumă, doar 300.000 de euro va mai ajunge la Ajax, iar Cagliari păstrează un procent de 50% dintr-o viitoare vânzare a jucătorului.

Apoi, dacă Empoli îl va vinde pe jucător, Ajax nu ar mai primi niciun ban din afacere, iar toscanii şi sarzii ar face totul 50-50.

  • Italienii sunt cunoscuţi pentru ”ingineriile” financiare pe care le realizează: unele glorioase, altele falimentare!

Afla mai multe despre: empolicagliariajaxmarin 

viewscnt
Articole similare