Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Italienii de la Genoa şi-au adus aminte de "Savarină". "Aşa cum se întâmplă adesea cu jucătorii din est, nu a putut demonstra prea multe "

Italienii de la Genoa şi-au adus aminte de "Savarină". "Aşa cum se întâmplă adesea cu jucătorii din est, nu a putut demonstra prea multe "

Fotbal

Comentarii

Jurnaliştii de la GenoaNews1893.it şi-au adus aminte de fostul mijlocaş român, Marius Sava, poreclit "Savarină", care a jucat la Genoa, în vara anului 2002.

În iarna anului 2002, mijlocaşul român Marius Sava, pe atunci 23 de ani, se transfera de la Universitatea Craiova la Genoa, însă nu avea să se adapteze, nici să impresioneze. A rămas doar şase luni în Peninsulă, timp în care a adunat doar trei partide, totalizând aproximativ 100 de minute. Cu toate acestea, presa din Genoa nu l-a uitat.

"Nu câştigase vreun campionat, nu era internaţional, era un jucător profesionist care evoluase la Universitatea Craiova. Probabil ar fi putut face mai multe pentru Genoa, dar aşa cum se întâmplă adesea jucătorilor din est, nu a putut să se facă remarcat", au notat italienii de la GenoaNews.

În acel sezon, 2001/2002, Genoa evolua în Serie B. Marius Sava nu era singurul român care ajungea la formaţia "rossoblu", în acea fererestră de transferuri. Mai fuseseră transferaţi Adrian Mihalcea şi Valentin Năstase, iar dintre cei trei, "Savarină" a fost considerat jucătorul care a arătat cel mai puţin din calităţile sale.

După experienţa nu tocmai reuşită din Italia, Marius Sava s-a întors acasă, în oraşul în care se născuse, la Universitatea Craiova. Mai avea să evolueze la FC Naţional, FC Argeş, Pandurii Târgu Jiu, Nyiregyhaza (Ungaria) şi Gaz Metan CFR Craiova, în sezonul 2008/2009, când avea să se şi retragă din activitate. Avea 31 de ani.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare