Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ivan Patzaichin, plâns de sportul românesc: ”Am pierdut nu doar un foarte mare campion, ci un om excepţional”

Ivan Patzaichin, plâns de sportul românesc: ”Am pierdut nu doar un foarte mare campion, ci un om excepţional”

Alte sporturi

Comentarii

Ivan Patzaichin s-a stins din viaţă la vârsta de 71 de ani, după o lungă luptă cu o boală incurabilă.

Ivan Patzaichin s-a stins din viaţă la vârsta de 71 de ani. Veştile despre decesul său au apărut duminică dimineaţa. Fostul sportiv fusese internat în spital în ultimele trei luni, luptându-se cu o boală incurabilă. Fostul canoist rămâne al patrulea cel mai medaliat sportiv român la Jocurile Olimpice, cu patru medalii de aur şi trei medalii de argint.

Veştile despre decesul său au cauzat doliu în sportul românesc. George Boroi, secretarul general al COSR, fost comandant al CSA Steaua şi fost atlet, specializat în proba de 110 metri garduri, a vorbit despre moartea fostului său colaborator.

Ivan Patzaichin, plâns de sportul românesc

Este o pierdere uriaşă pentru sportul românesc. A pierdut nu doar un foarte mare campion, ci, în primul rând, un om excepţional. Ivan Patzaichin este, a fost şi va rămâne pentru toţi modelul din sportul românesc, un model în sport. Nu m-am intersectat cu el ca sportiv, dar am colaboat excepţional cât a fost la federaţie şi, bineînţeles, am colaborat la COSR.

Îmi găsesc cu greu cuvintele să spun ce simt, aşa îmi exprim tristeţea în aceste clipe grele. Îmi trece prin minte momentul în care a primit Colanul de Aur din partea COSR-ului, ce să zic... e greu, foarte greu”, a declarat George Boroi, pentru Telekom Sport.

Şi Violeta Beclea-Szekely, atletă medaliată cu argint la Jocurile Olimpice de la Sydney, din 2000, a vorbit despre tragica pierdere a lui Ivan Patzaichin.

Sunt plecată din Bucureşti, dar când am deschis televizorul şi am aflat vestea, instant am început să plâng. Ştiam că e bolnav, ştiam că are o boală grea, dar am sperat că lucrurile se vor rezolva. Ivan Patzaichin a fost un om de o modestie rar intâlnită, un om de o calitate umană excepţională.

Pot spune că îl cunosc de o viaţă, ne antrenam la Snagov, erau pe cealaltă parte a lacului şi ne întâlneam şi povesteam lucruri atât de frumoase. L-am prins doar ca antrenor la Sydney şi doar prezenţa lui acolo ne făcea pe noi sportivii... ne dădea putere în competiţii”, a spus Violeta Beclea-Szekely, pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: ivan patzaichinmoarte patzaichin 

viewscnt
Articole similare