Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ivan Rakitic ameninţă Franţa înaintea finalei CM 2018: "Nu vor avea un meci uşor cu noi!"

Ivan Rakitic ameninţă Franţa înaintea finalei CM 2018: "Nu vor avea un meci uşor cu noi!"

Cupa Mondială

Comentarii

Ivan Rakitic este unul dintre elementele cheie ale performanţei incredibile a Croaţiei de la Cupa Mondială din Rusia. Starul Barcelonei s-a destăinuit înaintea finalei de duminică, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru El Mundo Deportivo.

Emoţionat, dar decis să continue să scrie istorie alături de echipa sa reprezentativă, Rakitic aşteaptă cu nerăbdare finala de la Moscova: "La astfel de meciuri visezi încă din prima clipă în care deschizi ochii pe fotbal. Familia mea e şi mai emoţionată decât sunt eu. Dar pe undeva e firesc, ţinând cont că vorbim despre un moment istoric. Fiica mea cea mare, Althea e conştientă de miza uriaşă a duelului cu Franţa, Adara, fiica cea mica, nu. Dar îşi vede tatăl fericit şi entuziasmat, la fel şi pe toţi ceilalti din familie. Mesaje de felicitare am primit de peste tot. Am telefonul plin. Am primit inclusiv mesaje de la colegi de la Barcelona sau foşti colegi de la Sevilla" mărturiseşte Ivan.

Mijlocaşul Barcelonei a bifat saşe prezenţe la Cupa Mondială din Rusia şi a marcat un gol, însă plusurile sale le regăsim la alte capitole. De pe urma sa, naţionala lui Dalic a beneficiat în cele şase partide de 362 de pase (dintre care 309 exacte), de 32 de recuperări, 11 verticalizări exacte, 62.8 kilometri alergaţi (dintre care 24.2 în posesie) şi 56 de pase lungi care au ajuns la destinaţie. Cifre care îl transformă pe Ivan Rakitic într-unul dintre cei mai buni mijlocaşi de la turneul final. Dar starul croaţilor rămâne cu picioarele pe pământ: "Nu am câştigat încă nimic. Mă aşteptam la un turneu final foarte dificil, în care micile detalii să facă diferenţa. Faptul că suntem o mare familie, o echipă unită si bună ne-a creat un avantaj, de care va trebui însă să profităm şi în finală" explică Rakitic.

Despre adversarul din finala de duminică, fotbalistul născut la Rheinfelden (Elveţia) spune: "Franţa este o echipă foarte puternică. Au ajuns aici, pentru că au meritat şi şi-au rezolvat uşor meciurile. Va fi o finală extrem de disputată şi complicată pentru ambele formaţii, însă pentru noi chiar este un meci istoric. Jucăm un meci cu titlul mondial pe masă şi vom da absolut totul pentru a-l câştiga. Este un meci de care trebuie să ne bucurăm, pentru că, dacă stăm bine să ne gândim, Croaţia este o ţară cu 4.5 milioane de locuitori. Ei toţi sunt în spatele nostru duminică, iar Franţa trebuie să ştie că nu va avea deloc o partidă liniştită!"

Ivan Rakitic joacă pentru naţionala croată din 2007 şi a marcat în această perioadă de 15 ori. Mijlocaşul a participat alături de naţionala ţării sale la Campionatele Europene din 2008, 2012 şi 2016, dar şi la Cupa Mondiala din 2014.

Finala Cupei Mondiale din Rusia va fi al 99-lea meci al internaţionalului de la FC Barcelona în tricoul echipei reprezentative. În cariera sa, Rakitic a evoluat pentru FC Basel, Schalke 04 şi FC Sevilla, înainte de a se transfera în 2014 la Barcelona.

 

  • 11 trofee a câştigat Ivan Rakitic la FC Barcelona
  • In 2015 a fost declarat cel mai bun fotbalist croat al anului

Afla mai multe despre: ivan rakiticcroaţia 

viewscnt
Articole similare