Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Japonezii au decis cum se va relua campionatul. Nicio echipă nu va retrograda, iar prima ligă se va mări în sezonul viitor

Japonezii au decis cum se va relua campionatul. Nicio echipă nu va retrograda, iar prima ligă se va mări în sezonul viitor
Comentarii

Federaţia japoneză este prima care a comunicat în mod oficial cum va continua campionatul după ce criza provocată de coronavirus va fi trecut.

Conducătorii forului de la Tokio au decis ca, la finalul sezonului fotbalistic, nicio echipă să nu retrogradeze. Această decizie s-a luat în condiţiile în care întreruperea campionatului a venit după disputarea unei singure etape. Japonezii nu au altă soluţie decât să anuleze dintre meciuri, de unde şi decizia Federaţiei de a nu retrograda nimeni.

Sezonul viitor, prima ligă japoneză va avea 20 de echipe, cu două mai mult decât în prezent, cele care îşi vor asigura promovarea din eşalonul secund. Echilibrul se va restabili la încheierea sezonului 2021-2022, când vor retrograda patru formaţii.

Primul caz de coronavirus consemnat în Japonia a fost tocmai în 19 ianuarie, iar până acum oficialii niponi au confirmat 914 cazuri. Dintre acestea, peste 700 au fost consemnate pe vasul de croaziră Diamond Princess, rămas blocat în Marea Japoniei la izbucnirea pandemiei. S-au semnalat de asemenea 91 de decese.

Afla mai multe despre: japoniacoronaviruscovid-19campionat 

viewscnt
Articole similare