Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Japonezii au terminat construcţia Stadionului Naţional din Tokyo cu o lună ÎNAINTE de termen. Când şi-n România o asemenea performanţă?

Japonezii au terminat construcţia Stadionului Naţional din Tokyo cu o lună ÎNAINTE de termen. Când şi-n România o asemenea performanţă?

Alte sporturi

Comentarii

Lucrările de construcţie a noului Stadion Naţional din Tokyo, gazda principală a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice din 2020, au fost finalizate cu o lună mai devreme, anunţă agenţiile internaţionale de presă.

Conform Consiliului sporturilor din Japonia (JSC), ultimele lucrări s-au încheiat joia trecută şi urmează să se desfăşoare o inspecţie finală, înaintea evenimentului de inaugurare programat pe 21 decembrie.

Stadionul Naţional, proiectat de arhitectul japonez Kengo Kuma, cu o capacitate de 60.000 locuri, va găzdui ceremoniile de deschidere şi închidere ale Jocurilor 2020, precum şi competiţiile de atletism şi fotbal.

Construcţia arenei a debutat în decembrie 2016, cu un an mai târziu decât planificarea iniţială, din cauza design-ului original, conceput de arhitectul anglo-irakian Zaha Hadid, la care s-a renunţat din cauza costurilor excesive.

Costurile noii arene s-au cifrat la 1,25 miliarde euro, iar primul eveniment găzduit de Stadionul Naţional va fi finala Cupei Împăratului, de la 1 ianuarie 2020. Jocurile Olimpice de la Tokyo au loc în 2020 între 24 iulie şi 9 august, în timp ce Jocurile Paralimpice se desfăşoară între 25 august şi 6 septembrie.

În România, termenele de finalizare sunt de formă

Zilele trecute, Ludovic Orban a vizitat stadioanele care se construiesc pentru Euro 2020, premierul declarând că, la arena din Bulevardul Ghencea, în patru ani, nu s-a făcut nimic. Reprezentantul constructorului a anunţat că stadionul Steaua va fi gata pentru Euro în proporţie de 95 la sută.

"Ar fi bine să fie terminate cele trei stadioane, cel puţin stadionul Ghencea, pentru că este introdus în bazele de antrenament. Ne bazăm sută la sută pe stadionul Steaua, dar important e că UEFA nu se uită cu ochi critici la stadioane, ci la cele 12 garanţii guvernamentale, iar acestea sunt realizate în mare proporţie", a spus Orban.

Afla mai multe despre: stadion 

viewscnt
Articole similare