Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Japonia a rămas fără selecţioner cu două luni înaintea Cupei Mondiale. Motivul bizar din spatele deciziei

Japonia a rămas fără selecţioner cu două luni înaintea Cupei Mondiale. Motivul bizar din spatele deciziei

Cupa Mondială

Comentarii

Tehnicianul bosniac Vahid Halilhodzici a fost demis, duminică, din funcţia de selecţioner al Japoniei, cu două luni înainte de începerea Cupei Mondiale din Rusia.

Această decizie vine după rezultatele pe care Japonia le-a înregistrat în primele două meciuri de pregătire din acest an. La sfârşitul lui martie, Japonia a remizat cu Mali, scor 1-1, şi a pierdut contra Ucrainei, 2-1.

Vahid Halilhodzici a fost înlocuit de japonezul Akira Nishino, un antrenor experimentat, care a ocupat ultima oară funcţia de director tehnic al Federaţiei Japoneze de Fotbal.

"Ne-am gândit că noul selecţioner trebuie să vină din cadrul federaţiei", a declarat preşedintele federaţiei, Kozo Tashima.

Halilhodzici, 65 de ani, era selecţioner din martie 2015. În 2010, el a avut parte de un episod similar, fiind dat afară de la naţionala Coastei de Fildeş cu patru luni înainte de Cupa Mondială din Africa de Sud. Chiar dacă a calificat selecţionata africană la turneul final din 2010, lui Halilhodzici i s-a reproşat atunci că nu a câştigat Cupa Africii pe Naţiuni.

La turneul final din Rusia, Japonia face parte din grupa H, alături de Polonia, Senegal şi Columbia.

Afla mai multe despre: japoniaselecţionercupa mondială 

viewscnt
Articole similare