Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Japonia, una dintre surprizele plăcute de la Cupa Mondială de rugby! A învins Samoa şi păstrează şanse de calificare în ”sferturi”

Japonia, una dintre surprizele plăcute de la Cupa Mondială de rugby! A învins Samoa şi păstrează şanse de calificare în ”sferturi”

Rugby

Comentarii

Japonia a reuşit să o învingă pe Samoa, joi seară, la Cupa Mondială de rugby, scor 28-22 (17-8), în Grupa D.

Rezultatul este unul puţin surprinzător, ţinându-se cont de istoria celor două ţări în rugby.

Japonia, aproape de sferturile de finală

Prima repriză a aparţinut în întregime Japoniei, care a condus cu 17-8 la pauză. În actul secund, tot Japonia a început mai în forţă, însă nu a putut ţine ritmul şi s-a prăbuţit pe final, nu decisiv. Samoa a redus din handicap, dar insuficient pentru a evita o înfrângere.

În urma acestui rezultat, Japonia are şanse mari de a prinde sferturile de finală ale competiţiei. A urcat pe locul secund, cu 9 puncte, cu 3 puncte mai mult decât Samoa şi 5 puncte peste Argentina, care are şi un meci mai puţin disputat.

Mai exact, Argentina rămâne singura echipă care o mai poate opri pe Japonia din drumul către ”sferturi” şi, cel mai probabil, calificarea se va decide chiar în meciul direct dintre cele două formaţii.

  • Japonia a mai ajuns în ”sferturi” o singură dată, la Cupa Mondială din 2019, unde a fost învinsă de Africa de Sud, cu 3-26.
  • Chile este cenuşăreasa grupei, cu trei înfrângeri din tot atâtea meciuri şi un golaveraj de 22-156.

Punctele Japoniei au fost marcate de: Labuschagne, Leitch şi Himeno - câte un eseu, Matsuda - două transformări şi trei lovituri de pedeapsă.

Punctele Samoa au fost marcte de: Lam, Lealiifano, Paiaaua - câte un eseu, Leuila - lovitură de pedeapsă, Lealiifano - două transformări.

Afla mai multe despre: campionatul mondial de rugbyjaponiasamoa 

viewscnt
Articole similare