Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Jardim era problema? AS Monaco nu şi-a revenit nici cu Thierry Henry pe bancă şi e aproape de colaps

Jardim era problema? AS Monaco nu şi-a revenit nici cu Thierry Henry pe bancă şi e aproape de colaps

Ligue 1

Comentarii

Monaco l-a demis pe antrenorul care a făcut minuni în Principat, dar criza de formă continuă şi cu Thierry Henry, noul antrenor al echipei. La debutul său în antrenorat la nivel înalt, Henry n-a câştigat încă un meci pe banca monegascilor.

După ce a luat titlul cu AS Monaco, portughezul Leonadrdo Jardim a crescut atât de mult valoarea jucătorilor săi încât Dmitry Rybolovlev a beneficiat de încasări de peste 500 de milioane de euro, doar din vânzarea unor fotbalişti ca Benjamin Mendy, Bernardo Silva, Tiemoue Bakayako sau Kylian Mbappe.

Rusul a vândut toţi jucătorii importanţi ai echipei apoi l-a concediat pe Jardim după un start, ce e drept, ratat de sezon 2018. Presa franceză dezvăluie că unul dintre principalele argumente pentru care Rybolovlev ar fi renunţat la Jardim a fost salariul şi primele acestuia de obiectiv. În total, într-un sezon, Jardim putea câştiga peste 8 milioane de euro la Monaco.

Cu Henry în locul portughezului, Monaco îşi continuă declinul. Fostul mare internaţional francez a debutat cu o înfrângere (1-2 cu Strasbourg), apoi a bifat două remize în campionat şi Liga Campionilor (1-1 cu Brugge şi 2-2 cu Dijon). Noiembrie 2018 a început catastrofal pentru monegasci care au pierdut 0-1 cu Reims şi 0-4 cu Brugge, marţi seară. În total: cinci meciuri, 0 în dreptul victoriilor şi doar 4 goluri marcate.

Eliminată din Uefa Champions League şi penultima în Ligue 1, Monaco are acum şi alte probleme. Dmitri Rîbolovlev a fost reţinut marţi dimineaţă de poliţia franceză într-un caz în care este acuzat de trafic de influenţă, acte de corupţie şi complictate la toate aceste infracţiuni.

Afla mai multe despre: as monacothierry henryleonardo jardimdimitri rybolovlev 

viewscnt
Articole similare