Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Javier Subirats, omul care l-a transferat pe Adrian Ilie la Valencia. "A reuşit mai puţine decât ar fi putut, din cauza accidentărilor şi a caracterului"

Javier Subirats, omul care l-a transferat pe Adrian Ilie la Valencia. "A reuşit mai puţine decât ar fi putut, din cauza accidentărilor şi a caracterului"

Fotbal

Comentarii

În iarna anului 1998, Adrian Ilie era achiziţionat de Valencia de la Galatasaray Istanbul, contra sumei de 7 milioane de dolari. Cel care a "pus" ochii pe intern pe fostul internaţional român a fost fostul director sportiv, Javier Subirats

Javier Subirats, fost jucător la Valencia timp de 12 ani, a fost numit director sportiv al "liliecilor" în sezonul 1997/1998, iar primul său transfer a fost fostul atacant al naţionalei României, Adrian Ilie.

"Românul Adrian Ilie. Am fost la Instanbul pentru că am jucat cu Galatasaray şi mi-a plăcut: de fiecare dată când primeam sugestii de jucători, eram nerăbdător. <<Cobra>> Ilie. Un jucător electrizant, de înaltă calitate, care a reuşit mai puţine decât a putut din cauza accidentărilor şi a caracterului. Dar a marcat golul foarte spectaculoase", a declarat Javier Subirats, artizanul celei mai valoroase formaţii a Valenciei din istorie, care bifa două finale ale Ligii Campionilor.

Când vorbeşte de caracter, Subirats se referă la comportamentul introvertit pe Adrian Ilie l-a avut şi la modul în care gestiona românul unele probleme pe care le avea. Lipsa comunicării a fost o problemă majoră în relaţia dintre Ilie şi Valencia, lucru confirmat şi de atacantul român peste ani.

"Mi s-a propus un contract pe doi ani şi am refuzat. Am fost un pic afectat emoţional. S-au purtat şi un pic ciudat cu mine. Ne băteam la titlu, mai erau trei etape, eram aproape campioni şi m-au lăsat afară din lot. M-am supărat. Am zis că poate mă ia Terim la Milan. Trebuia să semnez cu Valencia. Acesta este singurul meu regret", recunoştea Adrian Ilie, la Replay.

Adrian Ilie a jucat la Valencia în perioada 1997-2002. Primele două sezoane au fost excelente, cu 12, respectiv 10 goluri marcate în La Liga. sezoanele 2000/2001 şi 2001/2002 au fost marcate de accidentări grave, care l-au şi privat de o finală a Ligii Campionilor pierdută de echipa sa. "Cobra" a plecat de la Valencia cu un titlu de campion, o Cupă a Spaniei, o Supercupă a Spaniei şi o Cupă UEFA Intertoto. După experienţa la Valencia, Ilie a mai jucat un sezon la Alaves, un sezon la Beşiktaş şi încă unul la Zurich, în 2004/2005, când s-a şi retras.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare