Experiențe împreună.
You are here:

Jean Eric Vergne, campion mondial în Formula E pentru al doilea an la rând

Jean Eric Vergne, campion mondial în Formula E pentru al doilea an la rând

Auto

Comentarii

Pilotul francez Jean Eric Vergne s-a încoronat pentru al doilea an consecutiv campion mondial în Formula E, varianta electrică a Marelui Circ.

Fost pilot de Formula 1 a reuşit să îşi apere cu succes titlul cucerit anul trecut, după ce a terminat pe poziţia a şaptea ultima cursă a sezonului, pe străzile din New York.
 
Pilotul de la Techeetah a reusit sa se tina departe de pericol, intr-o cursa care i-a revenit olandezului Robin Frijns (Envision Virgin Racing). Pe poziţia a doua a terminat Alexander Sims (BMW i Andretti Motorsports), cel care a plecat din pole position, iar podiumul a fost completat de fostul campion, Sebastian Buemi (Nissan e.dams).
 
Buemi, singurul care îl putea detrona pe Vergne şi care a cştigat prima cursă de la New York, şi-a văzut spulberate şansele la titlu când a ratat cele trei puncte pentru plecarea din pole position. A fost o uşurare pentru Vergne, care în prima cursă a terminat în afara punctelor, după ce s-a lovit cu Felipe Massa, un alt fost pilot din Formula 1.
 
Noul sezon din Formula E va debuta la sfârşitul lunii noiembrie, pe circuitul stradal de la Riyadh, Arabia Saudită, unde vor fi programate două curse. Sezonul 2019-2020 va avea 14 curse, în 12 locaţii din jurul lumii. Ultimele două curse vor fi programate pe 25 şi 26 iulie 2020, pe străzile din Londra.

viewscnt
Articole similare