Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Jean Eric Vergne, campion mondial în Formula E pentru al doilea an la rând

Jean Eric Vergne, campion mondial în Formula E pentru al doilea an la rând

Auto

Comentarii

Pilotul francez Jean Eric Vergne s-a încoronat pentru al doilea an consecutiv campion mondial în Formula E, varianta electrică a Marelui Circ.

Fost pilot de Formula 1 a reuşit să îşi apere cu succes titlul cucerit anul trecut, după ce a terminat pe poziţia a şaptea ultima cursă a sezonului, pe străzile din New York.
 
Pilotul de la Techeetah a reusit sa se tina departe de pericol, intr-o cursa care i-a revenit olandezului Robin Frijns (Envision Virgin Racing). Pe poziţia a doua a terminat Alexander Sims (BMW i Andretti Motorsports), cel care a plecat din pole position, iar podiumul a fost completat de fostul campion, Sebastian Buemi (Nissan e.dams).
 
Buemi, singurul care îl putea detrona pe Vergne şi care a cştigat prima cursă de la New York, şi-a văzut spulberate şansele la titlu când a ratat cele trei puncte pentru plecarea din pole position. A fost o uşurare pentru Vergne, care în prima cursă a terminat în afara punctelor, după ce s-a lovit cu Felipe Massa, un alt fost pilot din Formula 1.
 
Noul sezon din Formula E va debuta la sfârşitul lunii noiembrie, pe circuitul stradal de la Riyadh, Arabia Saudită, unde vor fi programate două curse. Sezonul 2019-2020 va avea 14 curse, în 12 locaţii din jurul lumii. Ultimele două curse vor fi programate pe 25 şi 26 iulie 2020, pe străzile din Londra.

Afla mai multe despre: formula ejean eric vergnecampion mondial 

viewscnt
Articole similare