Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Joacă în Superligă, dar nu dă şanse României la EURO 2024: ”Am fost surprins de calificarea lor. Sunt de bătut”

Joacă în Superligă, dar nu dă şanse României la EURO 2024: ”Am fost surprins de calificarea lor. Sunt de bătut”

EURO

Comentarii

Naţionala de fotbal a României s-a calificat la EURO 2024 după o pauză de opt ani, însă nu foarte multă lume îi dă mari şanse de reuşite la turneul final. Nici măcar jucătorii din Superligă.

România a fost repartizată în aceeaşi grupă cu Belgia, Slovacia, plus câştigătoarea barajului din Liga Naţiunilor, Liga D.

Adam Nemec: ”Avem mai multă calitate decât românii” 

Atacantul celor de la FC Voluntari, Adam Nemec (38 de ani), a vorbit în ţara natală despre şansele pe care le au conaţionalii săi la turneul final.

Nemec a declarat că Slovacia este o echipă mult mai valoroasă decât cea a României şi nu există niciun motiv de îngrijorare, înaintea partidei din Germania.

Cred că tragerea a fost foarte bună pentru noi. Sigur, favorita de pe hârtie este clară, nu e nevoie să dezbatem. Totuşi, în fotbal e frumos că toate meciurile încep de la 0-0 şi toate echipele au şansa de a câştiga.

În plus, noi de obicei jucăm mai bine contra favoritelor decât contra echipelor considerate mai slabe. Se poate întâmpla orice. Belgia are şi mereu a avut forţă, dar generaţia lor de calitate nu a reuşit niciodată să obţină un succes important la Campionatul European, chiar dacă existau aşteptări. Acum sunt într-un soi de reconstrucţie, deci totul mi se pare deschis.

România este un adversar de bătut. Nu voi spune că nu îmi este teamă de România, dar cu siguranţă avem tot ce ne trebuie pentru a-i învinge. Eu cred că Ucraina va fi cealaltă echipă calificată în grupă.

Sunt câţiva jucători din campionatul intern care joacă la naţionala României. În schimb, echipa naţională este departe de cea din trecut, când jucau nume mari, precum Hagi, Popescu, Petrescu sau Mutu.

Azi e foarte greu să găseşti un român care să joace la o echipă de top din Europa. Poate că şi de aceea am fost surprins de calificarea lor la EURO.

Printre adversarii contra cărora am jucat l-aş menţiona pe Coman, la care trebuie să fim atenţi. Alibec este şi el un jucător cu calităţi, l-am înfruntat de multe ori, dar acum e în Qatar.

Burcă, spre exemplu, nu poate fi comparat niciodată cu Milan Skriniar, de exemplu. În general avem mai multă calitate decât românii pe mai multe poziţii.

Stanciu a jucat mult timp la Sparta şi Slavia, apoi a fost în China. E un playmaker bun. Tânărul Hagi nu are viaţă uşoară pentru că oamenii îl tot compară cu tatăl lui, însă cu siguranţă are potenţial”, a spus Adam Nemec, pentru sport.sk.

Afla mai multe despre: euro 2024adam nemecslovacia 

viewscnt
Articole similare