Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Joan Laporta, prima lovitură pentru sezonul viitor! Fotbalistul a semnat deja cu Barca. Ce număr va purta pe tricou

Joan Laporta, prima lovitură pentru sezonul viitor! Fotbalistul a semnat deja cu Barca. Ce număr va purta pe tricougalerie foto

FC Barcelona

Comentarii

Barcelona îl aduce din stagiunea viitoare pe Emerson, fundaşul brazilian de la Betis Sevilla.

Potrivit jurnalistului Marcelo Bechler, FC Barcelona îl repatriază pentru sezonul viitor pe Emerson, fotbalist cedat la Betis Sevilla.

 

 

Cotat la 20 de milioane de euro, Emerson Aparecido Leite de Souza Júnior pe numele său complet, fundaşul are 22 de ani şi a fost achiziţionat de Barcelona în iulie 2019. Catalanii au plătit 6 milioane de euro pentru transferul său, dar l-au cedat la Betis, acolo unde fotbalistul este titular de drept. Pentru a-l repatria, Barca va trebui să plătească aproximativ 9 milioane de euro, anunţă sursa citată, care confirmă că Joan Laporta a discutat deja cu Betis despre revenirea fundaşului brazilian pe Camp Nou.

În acest sezon, Emerson a jucat 27 de partide pentru formaţia pregătită de Manuel Pellegrini şi a marcat de două ori. Totodată, brazilianul a oferit patru pase decisive coechipierilor săi. Deşi a fost transferat de aproape doi ani, Emerson nu a apucat încă să joace pentru FC Barcelona. El are 68 de meciuri disputate în tricoul lui Betis, pentru care a marcat de şase ori şi a reuşit zece pase decisive. Emerson este internaţional brazilian din noiembrie 2019, când şi-a făcut debutul pentru Selecao.

Cum a ajuns Emerson la Barca

Fundaşul brazilian a fost titular în naţionala ţării sale la Campionatul Sud American U20. Imediat după ce competiţia s-a terminat el s-a alăturat formaţiei Betis Sevilla, după ce a fost cedat de noua sa echipă, FC Barcelona. Barca a plătit 6 milioane de euro pentru el, iar Betis Sevilla a acoperit cealălaltă parte a sumei. Astfel, catalanii se văd obligaţi acum să achite aceeaşi sumă andaluzilor pentru a-l avea la dispoziţie pe Emerson.

Catalanii l-au transferat pe Emerson la mare bătaie cu Arsenal şi Manchester United, dorinţa fotbalistului fiind decisivă. Potrivit acordului semnat de Barca cu cei de la Betis, jucătorul poate reveni pe Camp Nou în iunie, iar FC Barcelona va plăti o sumă de bani pentru a-l repatria. Totodată, Betis Sevilla va păstra un procent dintr-o viitoare vânzare a jucătorului.

Se pare că operaţiunea Emerson se va extinde şi la nivelul altor jucători, Betis urmând a profita în acelaşi mod de fotbaliştii tineri, de mare perspectivă, care nu au loc în acel moment în lotul Barcelonei. În acelaşi timp, catalanii îşi pot roda marile talente în anturajul unui club important din Spania, cu speranţe de cupe europene.

Acum, Emerson va reveni la Barca, iar presa iberică susţine că va purta numărul 6 pe tricou în stagiunea viitoare. Sosirea sa ar putea însemna că Junior Firpo ar urma să plece de pe Camp Nou.

Afla mai multe despre: joan laportabarcelonaemersontransferuri barcelona 

viewscnt
Articole similare