Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Jocurile Olimpice: Cum văd bookmakerii şansele României la medalii

Jocurile Olimpice: Cum văd bookmakerii şansele României la medaliigalerie foto

Pariuri sportive

Comentarii

Jocurile Olimpice încep vineri, iar până pe 8 august peste 11 mii de sportivi din întreaga lume vor lupta pentru supremaţie la Tokyo. Printre ei se află şi 101 de reprezentanţi ai României, care vor dori să şteargă cu buretele parcursul slab de la ediţia din Rio de Janeiro 2016, la care am obţinut doar 4 medalii.

Ana Maria Popescu este marea favorită să aducă o medalie de aur pentru România, în timp ce rezultatele recente de la canotaj şi nataţie ne dau, şi ele, speranţe. De asemenea, la gimnastică putem obţine medalii prin veteranul Marian Drăgulescu, dar şi prin Larisa Iordache la bârnă, chiar dacă aceasta are probleme medicale la gleznă. Iar pentru a vedea mai în detaliu ce şanse au sportivii români la Tokyo am analizat secţiunea cote pariuri Jocuri Olimpice de la Unibet.

Ana Maria Popescu e principala favorită la câştigarea medaliei de aur

Ana Maria Popescu este o legendă în lumea sportului cu spada. Drept dovadă stă palmaresul său impresionant, ce conţine un aur şi un argint olimpic, dar şi două medalii de aur la Campionatul Mondial, 7 la Campionatul European şi alte 13 la Cupa Mondială, la care se adaugă numeroase alte medalii de argint şi bronz. Rezultatele recente pe care au avut-o au transformat-o în favorita numărul 1 la câştigarea aurului olimpic în proba de spadă individual feminin, având cota 3.25 la Unibet.

Sportiva noastră le depăşeşte astfel în topul favoritelor pe Yiven Sun (cota 7.00) şi Nathalie Moellhausen (cota 7.50). Ajunsă la 36 de ani, Ana Maria Popescu se află cel mai probabil la ultima participare la Jocurile Olimpice şi vrea să o încununeze cu succes, ceea ce ar reprezenta un parcurs firesc având în vedere cariera de poveste pe care a avut-o.

Canotajul are şanse bune să ne aducă o medalie

Conform bookmakerilor, o şansă bună să câştigăm o medalie avem şi la canotaj. Mai exact la vâsle, în proba de dublu rame feminin, unde suntem reprezentaţi de Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar. Cele două sunt favoritele numărul doi în această probă (cota 2.50), fiind întrecute doar de Brooke Donoghue şi Hanna Osborne din Olanda, care au cota 1.80. Sportivele noastre sunt campioane europene în această probă, în 2020 şi 2021. De asemenea, au un argint mondial în 2019. Aşadar, sunt speranţe mari pentru o medalie.

O veste bună ne poate aduce şi echipajul de 8+1 feminin. E o probă în care în general ţara noastră are o tradiţie bogată. În 1996, 2000 şi 2004 am câştigat medalia de aur, iar în 2008 şi 2016 am obţinut bronzul. De asemenea, mai avem medalii de argint câştigate în 1984, 1988 şi 1992. Aşadar, România este un nume de referinţă la această probă. Echipajul nostru are şansa a şasea la Unibet, care îi oferă cota 26.00 să câştige aurul, dar şi 3.50 să termine pe podium.

David Popovici, marele pariu al României

Nataţia din România s-a aflat într-un uşor declin şi nu a mai câştigat o medalie olimpică din 2004, dar avem o generaţie tânără fantastică, în care Robert Glinţă şi David Popovici ies în evidenţă.

Popovici, la doar 16 ani, vine după un parcurs fenomenal la CE juniori, acolo unde a câştigat trei medalii de aur şi a bătut record după record. El este creditat cu şansa a patra să câştige medalia de aur în proba de 100 de metri liber, Unibet oferindu-i cota 4.50 pentru aur şi 1.80 să termine în primii 3. De asemenea, este al patrulea favorit şi  în proba de 200 de metri liber, unde are cota 6.00 la aur şi 2.15 pentru clasarea pe podium.

Suntem prezenţi pentru a patra oară cu echipa de fotbal

Pentru a patra oară în istorie, echipa olimpică de fotbal a României este prezentă la această competiţie şi a fost repartizată în Grupa B, alături de Honduras, Coreea de Sud şi Noua Zeelandă.

Unibet consideră că România are şansa a doua să câştige grupa şi îi oferă cota 3.75. Favorită este Coreea de Sud, care are cota 2.00. România ar fi avut oportunităţi şi mai mari, însă Mirel Rădoi a mers în Japonia cu un lot improvizat, cu foarte mulţi jucători pe care iniţial nu îi lua în calcul.

În aceste condiţii, România are abia şansa a 10-a să câştige medalia de aur, cu o cotă de 31.00. Favorită este Spania (cota 3.00), urmată de Brazilia (cota 4.50) şi Franţa (cota 7.00).

Cotele prezentate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: pariuriunibetcotejocurile olimpice 

viewscnt
Articole similare