Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Jocurile Olimpice | Victorii pe linie la tenis de masă. Ovidiu Ionescu şi Bernadette Szocs se apropie de medalia olimpică: "Am reuşit să jucăm ce am antrenat"

Jocurile Olimpice | Victorii pe linie la tenis de masă. Ovidiu Ionescu şi Bernadette Szocs se apropie de medalia olimpică: "Am reuşit să jucăm ce am antrenat"

Jocurile olimpice

Comentarii

Sportivii români de la tenis de masă au obţinut primele victorii la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Bernadette Szocs, Ovidiu Ionescu şi Andrei Filimon, declaraţii de la Jocurile Olimpice

Tenisul de masă românesc e reprezentat de cinci sportivi la Jocurile Olimpice de la Tokyo, care au loc în perioada 23 iulie – 8 august. 

Sâmbătă dimineaţă, Ovidiu Ionescu s-a calificat în turul secund la simplu masculin, după 4-1 cu australianul Yan Xin (11-7, 13-11, 7-11, 11-8, 11-6). A fost a doua victorie a sportivului, după cea obţinută la dublu mixt, alături de Bernadette Szocs. Cei doi s-au calificat în sferturile de finală, după 4-1 (11-8, 11-8, 12-14, 11-4, 11-9) împotriva slovacilor Lubomir Pistej şi Barbora Balazova.

"E o victorie mare (n.r. - la dublu mixt), suntem în sferturile Jocurilor Olimpice. Ne contiuăm visul de a obţine o medalie. A fost un meci greu, cu adversari incomozi, dar i-am studiat foarte bine, am avut mai multe soluţii şi am fost cei care am câştigat. 

Orice chinez, indiferent din ce ţară vine, are baza jocului. Am avut şansele mele să termin meciul mai repede (n.r. - la simplu masculin), dar am reuşit să revin şi-mi oferă mai multă încredere pentru următorul meci. Voi evolua cu Gustavo Tsuboi, ne cunoaştem foarte bine. Un an ne-am antrenat împreună. Eu spun că este un deschis şi am încredere că pot reuşi", a declarat Ovidiu Ionescu. 

Bernadette Szocs vrea medalia olimpică: "A fost cu emoţii mari, dar ne-au adus victoria. Am reuşit să jucăm ce am antrenat. Ne-am antrenat mult, ne-am dorit mult acest rezultat. Sperăm să ne îndeplinim visul, să luăm o medalie". 

"De pe margine, datorită scorului s-a văzut ca fiind uşor, dar vă garantez că a fost greu. Felicitări, Berni, Ovi, şi sper ca următorul meci să fie cel mai bun meci din cariera voastră", a spus antrenorul federal Andrei Filimon. 

Sportivii români şi probele în care vor participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo, la tenis de masă

  • Bernadette Szocs şi Eliza Samara vor juca în proba de simplu feminin.
  • Ovidiu Ionescu, în proba de simplu masculin, în urma calificării obţinute la turneul preolimpic european.
  • Echipa naţională feminină, formată din Eliza Samara, Bernadette Szocs, Daniela Dodean Monteiro, Irina Ciobanu, calificată în urma turneului preolimpic european.
  • Bernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu, la dublu mixt.
  • Antrenori: Viorel Filimon, Andrei Filimon.

Afla mai multe despre: tenis de masaromaniajocurile olimpice 

viewscnt
Articole similare