Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Jucătoarea pe care Halep n-ar reuşi să o învingă vreodată. Navratilova a explodat: ”E o înşelătorie, o nebunie!” Scandal uriaş în tenis

Jucătoarea pe care Halep n-ar reuşi să o învingă vreodată. Navratilova a explodat: ”E o înşelătorie, o nebunie!” Scandal uriaş în tenis

Tenis

Comentarii

Martina Navratilova a declanşat un întreg scandal, pe o temă aprig discutată la nivel internaţional: dreptul transexualilor de a concura în competiţii oficiale. Legendara tenismenă a argumentat de ce nu este de acord cu aşa ceva, însă a fost asaltată de critici dure din partea comunităţii LGBT.

La nivel internaţional există discuţii intense despre transexualii care vor să intre în competiţii oficiale. Martina Navratilova spune că aşa ceva ar fi ”o nebunie”, deoarece un bărbat transformat în femeie ar avea un avantaj fizic cât se poate de clar, în ciuda tratamentelor pe care le-ar face:

”Evident, acest lucru nu poate fi corect. Nu poţi să te proclami femei şi apoi să concurezi împotriva femeilor. Trebuie să existe nişte standarde, să ai penis şi să concurezi ca femeie n-ar îndeplini acel standard [...] Să folosim cel mai simplu argument: un bărbat poate decide să devină femeie, ia hormonii necesari, câştigă tot şi poate să facă o mică avere, apoi revine asupra deciziei şi devine iar aşa cum a fost de mic copil. E o nebunie şi o înşelătorie. Sunt fericită să-i spun unui transexual că este femeie, dar n-aş fi fericită să concurez contra ei. Nu este corect”, a declarat Martina Navratilova.

Una dintre cele mai bune jucătoare din istoria tenisului, Navratilova a fost criticată foarte dur de comunitate LGBT. Ulterior, a ajuns să-şi ceară scuze pentru declaraţiile făcute mai sus şi spune că n-a intenţionat să-i jignească pe membrii comunităţii LGBT.

Însă Navratilova este apărată de Piers Morgan, una dintre cele mai cunoscute vedete TV din Marea Britanie. Acesta spune că aici nu este vorba despre vreo atitudine homofobă, ci de absurdul unei situaţii în care femeile ar fi nevoite să concureze cu calităţile fizice ale unui bărbat:

”El, devenită ea, ar fi instant cea mai bună jucătoare de tenis care a trăit vreodată. Ar distruge-o pe Serena Williams şi pe fiecare jucătoare de tenis. Ar câştiga toate turneele majore, ar doborî toate recordurile din tenisul feminin şi ar câştiga sute de milioane de dolari. Şi ar ucide pentru totdeauna tenisul feminin”, a declarat Piers Morgan.

Afla mai multe despre: martina navratilova 

viewscnt
Articole similare