Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Jucătoarele din naţionala Spaniei continuă protestul. Refuză convocarea, deşi Rubiales a demisionat deja

Jucătoarele din naţionala Spaniei continuă protestul. Refuză convocarea, deşi Rubiales a demisionat deja
Comentarii

Multe dintre componentele naţionalei feminine de fotbal a Spaniei, noua campioană mondială, aflate în grevă după "scandalul Rubiales", au reafirmat, la câteva ore după anunţarea primei liste a noii selecţionere Montse Tonte, "dorinţa de a nu fi convocate".

"Ceea ce a fost exprimat în comunicatul nostru de vinerea trecută arată clar şi fără nicio altă interpretare posibilă dorinţa noastră fermă de a nu fi convocate din motive justificate. Aceste declaraţii rămân în deplină vigoare" , se poate citi în comunicatul publicat pe reţeaua X (fostă Twitter) de Alexia Putellas, dublă câştigătoare a Balonului de Aur.

Vineri, 15 dintre cei 23 de campioane mondiale spaniole au anunţat că nu vor să revină în selecţionată, cerând o revizuire totală a instanţelor fotbalului spaniol, după ce preşedintele Federaţiei, Luis Rubiales, a sărutat-o forţat pe Jenni Hermoso, purtătoarea tricoului cu numărul 10, după finala câştigată în faţa Angliei (1-0) la Cupa Mondială 2023 din Australia şi Noua Zeelandă.

Dar ele au fost convocate luni pentru primele meciuri din Liga Naţiunilor de noua selecţioneră Montse Tome, care însă a lăsat-o deoparte pe Jenni Hermoso pentru a o "proteja".

Un anunţ care, potrivit presei spaniole, le-a surprins pe jucătoare, care au considerat că au fost destul de clare.

În ciuda demisiei lui Luis Rubiales şi a concedierii fostului selecţioner Jorge Vilda, ale cărui metode le-au criticat, jucătoarele încă nu au fost convinse de liderii lor.

"Credem că este relevant să lămurim că această convocare nu a fost făcută la timp şi în mod corespunzător. Şi înţelegem deci că RFEF (federaţia spaniolă) nu este în măsură să ne solicite prezenţa" , au insistat jucătoarele, făcând referire la un articol al FIFA care prevede că federaţia trebuie să dea un preaviz de cel puţin 15 zile.

Conform presei spaniole, refuzul de a se alătura selecţionatei ar putea duce până la pierderea licenţelor lor pentru mai mulţi ani.

Luna trecută, Spania a cucerit primul titlu mondial din istoria sa la fotbal feminin, însă acest mare succes a fost umbrit de "scandalul Rubiales".

Afla mai multe despre: rubiales 

viewscnt
Articole similare