Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Jucătorul care i-a transmis lui Becali ”să-şi taie capul” a ajuns star în Europa. A explodat în Bundesliga şi ar putea ajunge la United

Jucătorul care i-a transmis lui Becali ”să-şi taie capul” a ajuns star în Europa. A explodat în Bundesliga şi ar putea ajunge la Unitedgalerie foto

Campionate

Comentarii

Un jucător care l-a pus la punct pe Gigi Becali şi i-a transmis ”să-şi taie capul”, după în meci în cupele europene, a devenit star în Europa. Edmond Tapsoba, fost fundaş la Vitoria Guimaraes, joacă în prezent la Bayer Leverkusen şi este una dintre revelaţiile din Bundesliga. În prezent, Tapsoba este al doilea jucător din Europa cu cele mai multe pase reuşite în acest sezon.

Edmond Tapsoba este un nume foarte cunoscut pentru suporterii FCSB-ului. În august 2019, când juca la Guimaraes, tânărul fundaş central l-a pus la punct pe Gigi Becali şi i-a transmis că poate ”să-şi taie capul”, după o afirmaţie făcută de omul de afaceri din Pipera. A fost o scenă care atunci a devenit virală.

La mai bine de un an şi jumătate distanţă, Edmond Tapsoba a ajuns star în Bundesliga. Fundaşul în vârstă de 22 de ani este pe locul 2 în topul jucătorilor din Europa care au reuşit cele mai multe pase în acest sezon şi se vorbeşte deja că ar urma să prindă un transfer important în Europa.

Tapsoba, jucătorul care i-a transmis lui Gigi Becali că poată să-şi taie capul, a ajuns star

Născută în Burkina Faso, Edmond Tapsoba a venit în Europa când era doar un copil. În vara lui 2017, cei de la Leixoes au fost impresionaţi de potenţialul său şi l-au transferat. Ulterior, a fost cedat la Vitoria Guimaraes, unde a devenit unul dintre cei mai buni jucători.

În august 2019, Tapsoba a fost titular la Vitoria Guimaraes, într-o ”dublă” cu FCSB, în play-off-ul Europa League. După 0-0 în tur, Gigi Becali oferea o declaraţie în stilul prin care a devenit celebru:

”Poate că sunt eu prea prost, poate că nu mă pricep la fotbal, dar jucăm trei zile cu ei şi nu ne dau gol. Nu au cum, nu au mişcat nimic, nu au fost în stare să facă trei pase în faţa noastră! Eu mă spânzur, îmi tai capul dacă ăştia ne marchează gol. Suntem trei clase pentru ei, şi la viteză, şi la tehnică, chiar şi fizic”, era pariul lui Gigi Becali înainte de returul cu Vitoria Guimaraes.

Însă returul i-a adus o surpriză lui Gigi Becali. Vitoria Guimaraes s-a impus cu 1-0 printr-un gol marcat chiar de Edmond Tapsoba.

Tânărul fundaş central a sărbătorit reuşita printr-un gest extrem, prin care a încercat să-l pună la punct pe Gigi Becali. Edmond Tapsoba şi-a dus degetul la gât şi a mimat tăierea capului, scenă care a avut loc lângă un banner afişat de suporteri pe care scria "Taie-ţi capul, idiotule".

Episodul este amintit acum de publicaţia AS, după ce Tapsoba a devenit al doilea pasator din Europa. Nu oriunde, ci în Bundesliga, acolo unde a ajuns în ianuarie 2020, când a fost transferat de Bayer Leverkusen pentru 18 milioane de euro.

Într-un clasament recent, Tapsoba ocupă un surprinzător loc 2 în clasamentul jucătorilor cu cele mai multe pase reuşite. Este depăşit doar de Ruben Dias, de la Manchester City.

Edmond Tapsoba a ajuns între timp star în Bundesliga şi AS.com scrie că fundaşul în vârstă de 22 de ani a fost propus la FC Barcelona, care l-a refuzat nu pentru că n-ar avea suficiente calităţi, ci pentru că este prea scump. Jurnaliştii spanioli mai scriu că şi Manchester United ar vrea să-l transfere şi îi estimează preţul la peste 40 de milioane de euro.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: gigi becali 

viewscnt
Articole similare