Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Jucătorul de 20 de milioane de euro pe care Dusan Uhrin l-a descoperit: ”Dacă nu ai răbdare, niciodată nu o să construieşti o echipă puternică”

Jucătorul de 20 de milioane de euro pe care Dusan Uhrin l-a descoperit: ”Dacă nu ai răbdare, niciodată nu o să construieşti o echipă puternică”

Superliga

Comentarii

Dusan Uhrin spune că are nevoie de timp pentru a construi la Dinamo o echipă care să se bată pentru primele locuri din Liga 1. Antrenorul ceh dă drept exemplu perioada în care a pregătit-o pe Slavia, când a şi reuşit să descopere un jucător pe care acum echipa din Praga vrea să-l vândă cu 20 de milioane de euro.

Odată cu venirea lui Dusan Uhrin, rezultatele lui Dinamo au cunoscut o îmbunătăţire semnificativă. Totuşi, echipa din Ştefan cel Mare trece din nou printr-o cădere de formă şi riscă iar să nu intre în play-off. Dusan Uhrin spune că nu poate face minuni şi are nevoie de măcar un an pentru a construi o echipă competitivă.

Antrenorul în vârstă de 52 de ani dă drept exemplu perioada în care a pregătit-o pe Slavia Praga, unde a pus bazele unei echipe care în acest sezon a făcut o figură foarte frumoasă în grupele Champions League, unde le-a avut adversare pe FC Barcelona, Inter şi Borussia Dortmund. Unul dintre jucătorii pe care i-a promovat atunci a fost Tomas Soucek, despre care spune că Slavia încearcă

”Dinamo este o echipă cu o istorie bogată, cu mulţi fani şi fiecare meci este important, pentru că suporterii vor ca echipa să câştige tot, aşteaptă de mult timp asta, iar noi trebuie să facem totul pentru a-i face fericiţi. Toate echipele pe care le-am antrenat au devenit mai bune după aproximativ un an. Şi important este ca echipa să aibă jucători de calitate. Cine nu se ridică la înălţimea aşteptărilor, va fi schimbat, dar totul depinde numai şi numai de jucători.

La fel s-a întâmplat în perioada când eram la Slavia Praga. Soucek a venit din liga a doua, l-am luat, am riscat să îl trimit pe teren şi aţi văzut ce s-a întâmplat. A ajuns să câştige 150.000 de an şi Slavia vrea să-l vândă pe 20 de milioane de euro. A meritat din plin pentru că este un jucător serios, care munceşte din greu. În primul an a marcat 6 goluri.

Dacă nu ai răbdare, niciodată nu o să construieşti o echipă puternică. Aşa cum s-a întâmplat şi la alte formaţii din România. Doar CFR a alcătuit o echipă puternică şi a rămas singura reprezentantă în Europa”,
a declarat Dusan Uhrin.

În vârstă de 24 de ani, Tomas Soucek joacă mijlocaş la închidere şi este unul dintre cei mai importanţi jucători de la Slavia Praga. În acest sezon a avut în total 25 de apariţii, a marcat de 12 ori şi a reuşit 3 assist-uri. Pe transfermarkt.com este cotat la 10 milioane de euro.

Afla mai multe despre: dusan uhrin 

viewscnt
Articole similare