Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Jucătorul de la Astra care a fost urmărit de Manchester City. Decizia ciudată luată de directorul de recrutare al ”cetăţenilor”

Jucătorul de la Astra care a fost urmărit de Manchester City. Decizia ciudată luată de directorul de recrutare al ”cetăţenilor”

Superliga

Comentarii

Un jucător care în prezent evoluează la Astra a fost urmărit de Manchester City. Este vorba despre Albert Stahl, care s-a format la Atletico Arad şi care a fost coleg de generaţie cu Dennis Man.

Albert Stahl, jucător care în prezent evoluează la Astra, a fost unul dintre vâfurile generaţiei sale. Mijlocaşul dreapta s-a format la Atletico Arad, într-o generaţie din care a făcut parte şi Dennis Man şi care a impresionat în competiţiile de juniori.

Alexandru Meszar, cel care era patron atât la Atletico Arad, cât şi la UTA Arad, dezvăluie că Terry John, care atunci era director de recrutare la Manchester City, venea des la Arad, unde îi urmărea pe Dennis Man, Albert Stahl şi pe Emanuel Vasi.

Jucătorul de la Astra care a fost urmărit de Manchester City. Până la urmă a ajuns la Astra

Cluburile mari ale Europei, precum Manchester City, îşi trimit scouterii în toată lumea pentru a identifica tineri jucători cu potenţial. Terry John, fost director de recrutare la Manchester City, a ales să vină în România, la Arad, unde mai mulţi copii i-au atras atenţia.

Printre ei erau Dennis Man, Albert Stahl şi Emanuel Vasi, care atunci erau la Atletico Arad şi generaţia lor domina competiţiile de juniori:

”La un moment dat, a venit scouterul de la Manchester City, Terry John (n.r. John era director de recrutare). Cu el ţineam legătură, suntem acum în relaţii de amiciţie. Venea foarte des în Arad, pentru că-i urmărea pe Dennis (n.r. Man), pe Stahl, pe Vasi. Până la urmă l-a luat pe Vasi. Mai greşeşte şi el (n.r. râde)”, a dezvăluit Alexandru Meszar pentru gsp.ro.

Dintre cei 3 jucători urmăriţi de Manchester City, Terry John a ales să-l cheme în Anglia pe Emanuel Vasi, dar n-a fost o alegere prea inspirată. Mijlocaş central, Vasi a stat un an şi jumătate la Manchester City, n-a reuşit să impresioneze şi până la urmă a fost lăsat să plece. A semnat mai întâi cu Şoimii Pâncota şi apoi s-a transferat la Poli. Ajuns la 23 de ani, Emanuel Vasi este fără echipă din vara lui 2017.

Cel mai bun traseu l-a avut Dennis Man. Nu a fost păstrat de Manchester City, dar a ajuns la FCSB, unde a devenit unul dintre cei mai buni jucători. În iarnă a fost vândut la Parma pentru o sumă record pentru fotbalul românesc, 11 milioane de euro.

Albert Stahl a continuat şi el în România şi în 2019 a fost transferat la Astra, unde joacă şi în prezent. În vârstă de 22 de ani, Stahl a avut în acest sezon 39 de apariţii (6 în Cupa României), timp în care a reuşit 3 goluri şi două assist-uri.

Cât despre Terry John, acesta lucrează în prezent la Liverpool, după ce a petrecut nu mai puţin de 18 ani la Manchester City, unde a descoperit o mulţime de talente. Ultimul din această categorie este Phil Foden, care la doar 20 de ani este cotat la 70 de milioane de euro.

Afla mai multe despre: stahl 

viewscnt
Articole similare