Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Jucătorul dorit de U Craiova a semnat: "Este rapid, dinamic, puternic din punct de vedere tehnic şi foarte periculos"

Jucătorul dorit de U Craiova a semnat: "Este rapid, dinamic, puternic din punct de vedere tehnic şi foarte periculos"galerie foto
Comentarii

U Craiova l-a dorit în iarnă pe Andreas Ivan (25 de ani), mijlocaşul român care a evoluat ultima oară în MLS, la New York Red Bulls, pentru a-i satisface toate cerinţele fostului antrenor al oltenilor, Victor Piţurcă, care îşi dorea un lot echilibrat, dublat pe toate posturile. Andreas Ivan n-a mai ajuns în Oltenia. A preferat liga a patra din Germania.

În vara anului 2019, Andreas Ivan şi-a reziliat contractul cu formaţia din prima ligă de fotbal a Statelor Unite ale Americii (MLS), New York Red Bulls, după un an şi jumătate. Ajuns peste Ocean din ligile inferioare ale Germaniei, Ivan era privit ca o soluţie viabilă pentru echipa secundă, însă românul şi-a demonstrat rapid calităţile şi i-a obligat pe antrenori să-l promoveze la prima echipă, acolo unde juca alături de Bradley Wright-Phillips, unul dintre cei mai buni jucători din MLS. A bifat 27 de prezenţe pentru New York RB, însă a decis că merită să joace mai mult şi nu şi-a mai prelungit înţelegerea.

Curios este faptul că, după rezilierea cu New York, Andreas Ivan nu şi-a găsit echipă timp de şase luni. În finalul anului trecut, s-a zvonit că Victor Piţurcă şi l-ar dori foarte mult la U Craiova, mai ales că venea din postura de jucător liber de contract. Fotbalistul era cotat de Transfermarkt la 450.000 de euro şi se anunţa a fi un jucător promiţător.

Jucătorul dorit de U Craiova a semnat. "Este rapid, dinamic, puternic din punct de vedere tehnic şi foarte periculos"

Debarcarea lui Victor Piţurcă a anulat definitiv transferul lui Andreas Ivan la Universitatea Craiova. Fotbalistul cu prezenţe în naţionele de juniori ale României U17 şi U21, dar şi a Germaniei U19 a ratat şansa de a se întoarce în ţară, aşa că a trebuit să se reorienteze rapid şi a ales tot Germania. În urmă cu câteva săptămâni, fotbalistul născut la Piteşti a semnat un contract până la vară cu formaţia de liga a patra germană, VFR Aalen, având şi opţiune de prelungire pe încă un sezon.

VFR Aalen a evoluat în Bundesliga 2 între sezoanele 2012-2015, iar anul trecut a retrogradat în liga a patra. În acest sezon, VFR Aalen nu o duce prea bine, este doar pe locul 11 după 21 de etape, fiind la opt puncte de primul loc care duce în liga a cincea. Transferul a fost privit ca o adevărată reuşită pentru clubul din Aalen, unde românul este tratat ca un star.

"Andreas Ivan este rapid, dinamic, o aripă foarte puternică din punct de vedere tehnic şi în acelaşi timp periculos. Cunoaşte foarte bine campionatul de pe vremea când evolua la Mannheim", declara plin de mândrie directorul executiv al clubului, Giuseppe Lepore.

Andreas Ivan a apucat să debuteze weekendul trecut, în ultima etapă de campionat, în înfrângerea cu SV Elversberg, scor 0-1, când a bifat ultimele 20 de minute ale meciului.

Cota fotbalistului român, conform Transfermarkt, este de 300.000 de euro, cu 150.000 euro mai puţin decât perioada în care era în vedere Universităţii Craiova. Cel mai probabil, în vară Andreas Ivan îşi va schimba din nou echipa. Ajuns la 25 de ani, mai are ani bun de jucat fotbal şi şanse să se ajungă în fotbalul românesc.

Afla mai multe despre: craiovapiturcaandreas ivan 

viewscnt
Articole similare