Experiențe împreună.
You are here:

Julien Absalon, dublu campion olimpic şi cvintuplu campion mondial la MTB, se retrage din activitate din cauza alergiei

Julien Absalon, dublu campion olimpic şi cvintuplu campion mondial la MTB, se retrage din activitate din cauza alergiei

Ciclism

Ciclistul francez Julien Absalon, unul dintre cei mai titraţi specialişti în probele de MTB, a declarat că este nevoit să se retragă din activitatea sportivă la vârsta de 37 de ani, din cauza alergiei, informează lequipe.fr.

"Elementul declanşator a fost alergia. Sunt trei ani de când sunt alergic la polenul din bazinul mediteraneean, care îmi afectează debutul de sezon. Medicul mi-a spus că asta se va agrava. În Cupa Germaniei, la Heubach, am aflat că sunt alergic şi la polenul din nordul Europei. Am avut o plecare foarte bună, dar apoi nu am mai putut să respir corect. Am avut un gust de sânge la nivelul bronhiilor. Această nouă alergie îmi cauzează două luni de probleme în plus.  Moralul meu a primit o lovitură. Dea semenea, mi-am dat seama că noile mele obiective, în afara competiţiei, au devenit mai importante decât cele din competiţii", a explicat sportivul. 

Absalon a câştigat tot ce se putea în probele de MTB, inclusiv două medalii olimpice de aur, la Atena, în 2004, şi la Beijing, în 2008, şi cinci titluri mondiale.

viewscnt
Articole similare

internet tv

5 euro/
luna

Vreau oferta