Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Juventus a confirmat oficial despărţirea de Pirlo! Ce italian va reveni pe banca ”bătrânei doamne”

Juventus a confirmat oficial despărţirea de Pirlo! Ce italian va reveni pe banca ”bătrânei doamne”

Serie A

Comentarii

Sezonul lui Juventus a fost unul mult sub aşteptări, astfel că şefii formaţiei torineze se gândesc să îl înlocuiască pe tehnicianul Andrea Pirlo.

UPDATE

Juventus a confirmat despărţirea de Pirlo vineri, în jurul prânzului, pe canalele de comunicare ale echipei. Conducerea torinezilor i-a mulţumit antrenorului pentru munca depusă printr-un mesaj emoţionant.

”Mulţumim, Andrea! Acestea sunt primele cuvinte pe care trebuie să le pronunţăm cu toţii la sfârşitul acestei experienţe speciale trăite împreună. În urmă cu câteva luni, Andrea Pirlo, o legendă a fotbalului mondial, a început o nouă aventură pe banca lui Juventus, prima sa ca antrenor.

Pentru a face acest lucru, este nevoie, în primul rând, de curaj, precum şi de conştientizarea propriilor limitări, mai ales într-o perioadă marcată de o mie de dificultăţi, lumea forţată de pandemie să îşi reinventeze propriile reguli zi de zi.

Şi Andrea a făcut-o: a început (şi suntem siguri de acest lucru: va avea o carieră strălucită de antrenor) o călătorie de transformare, căutând şi reuşind deseori să-şi aducă ideile şi experienţa de campion pe teren din ”cealaltă parte” a baricadei.

Şi întrucât în ​​fotbal ceea ce contează sunt victoriile, să ne amintim: în câteva luni, Juve-ul său a ridicat două trofee şi a adus acasă victorii strălucite pe cele mai prestigioase terenuri, de la San Siro la Camp Nou.

Pentru toate acestea, pentru curajul, dăruirea, pasiunea cu care se confrunta în fiecare zi, pentru succesele obţinute, mulţumirile noastre vin cu adevărat din inimă. La fel şi norocul nostru pentru un viitor care cu siguranţă va fi frumos”, este mesajul postat de Juventus în urma despărţirii de Pirlo.


Ştirea iniţială

Andrea Pirlo a condus-o pe Juventus spre un triumf în Cupa Italiei în acest sezon, dar prestaţiile torinezilor în alte competiţii au lăsat de dorit. ”Bătrâna doamnă” de abia a prin un loc de Champions League, graţie unui egal al lui Napoli cu Verona în utlima etapă, iar în optimile competiţiei din actuala stagiune au fost eliminaţi de Porto.

Juventus şi-a găsit un nou antrenor!

Astfel, Pirlo, care a fost numit antrenorul lui Juventus după doar nouă zile petrecute la echipa secundă, este pe punctul de a fi înlocuit. Iar conducerea formaţiei din Torino doreşte să îl înlocuiască cu un fost antrenor care a condus echipa către două finale Champions League.

Max Allegri, care s-a despărţit de ”bătrâna doamnă” în 2019, este favorit să revină pe bancă. Din pricina stilului pragmatic pe care îl preferă, acesta fusese înlocuit cu Maurizio Sarri, care a fost demis după doar un sezon, înainte de venirea lui Pirlo. Conducerea lui Juventus dorea ca echipa să joace un fotbal plăcut ochiului, însă, după două încercări eşuate, pare să se fi răzgândit.

O altă opţiune pentru torinezi ar fi Antonio Conte, tehnicianul care de abia a condus-o pe Inter către titlu, înainte de a părăsi formaţia din pricina problemelor financiare. Acesta nu ar fi pe placul fanilor însă, care îl consideră un trădător după ce a ales să semneze cu rivala din Milano în 2019.

Afla mai multe despre: max allegriandrea pirlojuventusserie aantonio conte 

viewscnt
Articole similare