Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Juventus Torino, ofertă uluitoare pentru Hagi. Preşedintele ”Bătrânei Doamnei” s-a implicat personal

Juventus Torino, ofertă uluitoare pentru Hagi. Preşedintele ”Bătrânei Doamnei” s-a implicat personal

Special

Comentarii

Gică Hagi şi-ar fi putut trece Juventus Torino în CV, după o ofertă incredibilă făcută de preşedintele clubului italian.

Cel mai bun fotbalist din istoria României ar fi putut avea o carieră diferită. Gică Hagi a fost remarcat de marile cluburi din Europa încă din perioada în care juca în România, dar regimul comunist l-a ţinut departe de vreo mutare. Mai ales că era considerat un simbol al României şi al fotbalului de la noi.

Şansa i-a surâs lui Gică Hagi imediat după Revoluţie şi în vara lui 1990 a fost cumpărat de Real Madrid, care a plătit atunci echivalentul a trei milioane de euro. Însă cariera sa putea avea un curs total diferit.

Site-ul besoccer.com publică povestea momentului în care a fost remarcat de Juventus Torino, care a vrut cu orice preţ să-l transfere. S-a întâmplat înainte de Revoluţia din 1989 şi cel care a înaintat propunerea a fost chiar Giovanni Agnelli, preşedintele de atunci al lui Juventus.



Membru important al familiei Agnelli, cea care deţine Juventus, dar şi giganţi în industria auto precum FIAT (marcă fondată ed familia Agnelli), Ferrari, Lancia, Alfa Romeo şi Chrysler, Giovanni Agnelli a făcut atunci o propunere inedită şi interesantă. Preşedintele lui Juventus şi-a luat angajamentul că, pe lângă o sumă de bani, în schimbul lui Gică Hagi va fi construită şi o fabrică FIAT la Bucureşti.

Însă regimul comunist a refuzat oferta şi până la urmă Hagi a rămas în campionatul României până în vara lui 1990, când a fost cumpărat de Real Madrid.

Mai ai câteva secunde libere? Vezi şi postările de pe Instagram Telekom Sport! 

Afla mai multe despre: gica hagi 

viewscnt
Articole similare